Basketaši Novog Sada osvojili titulu svetskog prvaka

SENDAI - Srpski tim Novi Sad osvojio je titulu svetskog prvaka u basketu "3 na 3" pošto je danas u finalu FIBA Svetske turneje u Japanu savladao kanadsku ekipu Saskatun sa 21:11.

Veliki uspeh ostvarili su Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Marko Savić i Marko Ždero, članovi nacionalne reprezentacije Srbije koja je ranije ove godine osvojila srebrnu medalju na prvenstvu sveta, a na prethodnom bila šampion.

Najbolji pojedinac finalnog meča u dvorani "Ksebio Arena" u Sendaiju bio je Majstorović sa 10 poena, Domović Bulut je dodao šest, Savić tri, a Ždero dva poena.

Ovim trijumfom basketaši Novog Sada osvojili su novčanu nagradu od 20.000 dolara i obezbedili učešće na turniru FIBA Ol Stars "3 na 3", koji će biti održan 12. decembra u Dohi, u Kataru, za nagradni fond od 120.000 dolara.

Konačan plasman Svetske turneje: Novi Sad (Srbija), Saskatun (Kanada), Kranj (Slovenija), Bukurešt (Rumunija), Manila Vest (Filipini), Trbovlje (Slovenija), Džakarta (Indonezija), Denver (SAD), Santos (Brazil), Sao Paulo (Brazil), Kobe (Japan), Vukesong (Kina).

Izvor; Tanjug