Pavlović na podijumu i na Nirburgringu

NIRBURG - Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom 2. mesto na prvoj trci trkačkog vikenda "Lamborgini Super trofeja" na čuvenoj stazi Nirburgring u Nemačkoj.

Pavlović je imao drugu startnu poziciju iza Mirka Bortolotija, timskog kolege iz Bonaldi motorsporta, ali i ispred jedinog rivala za titulu, Holanđanina Jerona Mula.

Pozicija pred trku bila je odlična, s obzirom da je Pavlović postavio vreme tako što je uspeo da sačuva jedan set guma, čime bi on i Piskopo bili u velikoj prednosti na trci - da je bilo lepo vreme.

Nažalost, Nirburgring je u subotu popodne opravdao epitet staze sa najnepredvidljivijim vremenom na svetu, pa je prava provala oblaka pred trku uslovila da vozače po vlažnom asfaltu i sa pneumaticima za kišu na automobilima, na startu povede "safety car".

Kiša je tokom trke prestala, ali vlažan asfalt nije omogućio tandemu "Bonaldija" da u delo sprovede sve šta su osmislili i realizovali na kvalifikacijama.

Bortoloti je poveo, ispred Pavlovića i Mula, a tim redosledom se otišlo i na obavezno zaustavljanje u "boksu", kada je Beograđanin predao "lamborgini galjardo" sa brojem tri kolegi Piskopu.

Italijan je uspeo da po izlasku iz boksa čak i povede trku, ali je Mul, koji ove sezone vozi sam, veoma brzo iskoristio poznavanje situacije na stazi i prešao u vođstvo do kojeg nije mogao da dođe dok je Pavlović bio na stazi.

Posle još jednog podijuma, Pavlović i Piskopo sačuvali su vođstvo u plasmanu "Pro" kategorije, sa četiri poena više u odnosu na Mula.

Druga 50.minutna trka na Nirburgringu na programu je u nedelju od 9.30 sati.

Izvor; Tanjug