Štefanek osvojio zlato na SP


TAŠKENT - Reprezentativac Srbije u rvanju Davor Štefanek osvojio je danas zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma na Svetskom prvenstvu u Taškentu.

Štefanek je u finalu savladao Iranca Omida Nuruzija sa 7:3 i tako Srbiji doneo medalju na svetskim prvenstvima posle sedam godina.

Vučić čestitao Štefaneku osvajanje zlatne medalje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom reprezentativcu u rvanju Davoru Štefaneku osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu koje se održava u Taškentu.
„Izuzetna mi je čast da Vam čestitam osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Taškentu. Ovo je izuzetan uspeh za srpski sport i rvanje kao jednu od najstarijih sportskih disciplina. Nadam se da ćete i ubuduće postizati vrhunske rezultate", istakao je u svojoj čestitki Vučić, kako je saopšteno iz vlade.

Udovičić čestitao Štefaneku uspeh na SP

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Štefaneku osvajanje zlatne medalje.
"Ovo je fantastičan vikend za srpski sport. Ponosni smo na Davora, koji je prvi koji je posle sedam godina uspeo da u Srbiju vrati medalju u rvanju, i to na najbolji način – osvajanjem zlata. Sistemska podrška države, kroz povećanje budžeta i podršku individualnim sportistima, donosi rezultate koji nas sve čine ponosnim", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor; Tanjug