Druga medalja za Srbiju u Nandžingu, Kajdoči osvojio srebro

NANDŽING - Srpski dizač tegova Tamaš Kajdoči osvojio je danas srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u kategoriji preko 85 kilograma.

To je druga medalja za srpski tim u Kini, jer je u četvrtak srebro u ekipnoj konkurenciji osvojio džudista Nemanja Majdov.

Kajdoči je do medalje stigao osvojivši 336 bodova, u disciplini trzaj podigao 150 kilograma, a u disciplini nabačaj 186.

Zlato je pripalo Simonu Martirosjanu iz Jermenije (391), a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske (327).
"Izuzetno sam zadovoljan i ne mogu da opišem kako se osećam. Moj rekord je veći, ali drago mi je da je ovo bilo dovoljno za medalju. Konkurencija je bila veoma jaka, naročito je kvalitetan takmičar iz Jermenije koji je osvojio zlato. Trener i ja pripremili smo dobru taktiku i moram da se zahvalim njemu i Olimpijskom komitetu Srbije, koji me je podržavao tokom pripremnog perioda i sada na takmičenju", rekao je Kajdoči nakon dodele medalja.

Ranije danas kajakaš Bojan Milinković pobedio je Portugalca Luisa Fereiru u sprintu jedan na jedan i izborio plasman u nedeljno polufinale.
"Bojan je vozio fenomenalno. Nije imao tehničkih grešaka. Pokušaćemo sutra da osvojimo medalju. Konkurencija je jaka, ali Bojan ima kvalitet i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je njegov trener Uroš Pavlović.

Izvor;Tanjug