Španovićeva osvojila srebro u skoku u dalj na EP

CIRIH - Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj na prvenstvu Evrope u Cirihu rezultatom 6,81 metara.

To je prva medalja za srpske atletičare na ovogodišnjem kontinentalnom šampionatu.

Skok za srebro Španovićeva je imala već u prvoj seriji i dugo se činilo da je joj ne može izmaći zlatno odličje.

Međutim, Francuskinja Eloiz Lezur doskočila je u četvrtoj seriji na 6,85 metara i za četiri santimetra nadmašila srpsku šampionku.

Španovićeva je u drugoj seriji zabeležila rezultat od 6,36, u trećoj 6,53, u četvrtoj 6,75, u petoj 6,80 i u šestoj seriji 6,65 metara.

Večerašnji srebrni skok Španovićeve za sedam santimetara je slabiji od njenog ličnog i rekorda Srbije (6,88).

Bronzano odličje u Cirihu osvojila je Ruskinja Darja Klišina daljinom od 6,65 metara.

Udovičić čestitao Španovićevoj

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ivani Španović osvajanje srebrne medalje u skoku u dalj na prvenstvu Evrope u Cirihu.

"Ovaj uspeh je još jedan dokaz da je sistemska podrška države individualnom sportu pravo opredeljenje koje donosi rezultate. Nakon svetske, usledila je i evropska medalja. Ivanini kontinuirani rezultati su ponos Srbije i inspiracija za nove generacije mladih atletičara da vredno radi na sebi. Atletika se, zahvaljujući Ivani i njenim kolegama iz reprezentacije, vraća na mesto najpopularnijeg sporta u Srbiji", navodi se u čestitki.

Udovičić je iskoristio priliku da i ostalim reprezentativcima Srbije poželi dobre rezultate na kontinentalnom prvenstvu u Cirihu.

Izvor; Tanjug