Grujić i Novaković prvaci sveta, srebro za sestre Moldovan


MOSKVA - Poslednjeg dana Svetskog prvenstva u kajaku u Moskvi, reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje, a najuspešniji bili su Nebojša Grujić i Marko Novaković, koji su trijumfovali u trci na 200 metara.

Grujić i Novaković su u finalu kroz cilj prošli u vremenu 30.500 sekundi ispred takmičara iz Nemačke (30.606) i Francuske (30.884).

Reprezentativke Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su srebrnu medalju u trci na 500 metara, pošto su u finalu kroz cilj prošle u vremenu 1:40.480.

Prvo mesto pripalo je Mađaricama Gabrijeli Sabo i Tamari Čpeš (1:39.935), dok su treće zauzele Beata Mikolajčik i Karolina Naja iz Poljske (1:41.337).

Sestre Moldovan ostvarile su najveći uspeh u karijeri i ovo im je druga medalja ove sezone posle brozne na prvenstvu Evrope.

Nikolina Moldovan je bila uspešna i u trci na 200 metara gde je osvojila bronzanu medalju. Ona je do trećceg mesta u finalu došla sa rezultatom 39.416 sekundi, a ispred nje su bila pobednica Liza Karington sa Novog Zelanda (37.898) i Marta Valčikijevič iz Poljske (38.814).

Nikolina i Olivera Moldovan zauzele su četvrto mesto u finalu discipine k-2 na 200 metara, a medalja je izmakla i četvercu u sastavu Boltić,Torubarov, Holpert,Terzić, koji je osvojio četvrto mesto u finalu discipline k-4 na 1.000 metara, dok je Marko Dragosavljević bio šesti u disciplini k-1 na 200 metara (34.466).

Srbija je šampionat u Moskvi završila sa ukupno pet osvojenih medalja pošto su juče do bronze stilgi dvojac Marko Tomićević-Vladimir Torubarov i Dalma Benedek-Ružičić u kajaku jednosedu.



Udovičić: Srbija postaje kajakaška velesila

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas srpskim kajakašima osvajanje medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

"Osvajanjem pet medalja na Svetskom prvenstvu svi zajedno ste pokazali da Srbija postaje kajakaška velesila. Vaši uspesi su dokaz da se ulaganje u individualni sport, sistemski i dugoročan rad isplate, kao i da Srbija ima kapacitet i potencijal koji opravdavaju nadu za osvajanje olimpijske medalje u Riju 2016. godine. Želim vam da nastavite istim tempom i da i na takmičenjima koja predstoje budete na pobedničkim postoljima", navodi se u čestitki ministra Udovičića.



Izvor;Tanjug