Novo srebro u Italiji, još pet odličja u Hrvatskoj


BEOGRAD - Reprezentativci Srbije u veslanju bili su uspešni i danas na internacionalnoj regati u Italiji, gde su osvojili novu srebrnu medalju, kao i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, gde su se okitili sa još pet odličja.

Drugog dana regate „Memorijal Paolo D"Aloja" u Pijedoluku srpski dubl skul Marko Marjanović-Aleksandar Filipović osvojio je srebro rezultatom 6:31,25 minuta, dok dvojac bez kormilara Nenad Beđik - Nikola Stojić nije veslao finale pošto je u subotu u drugoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:32,08 zauzeo četvrto mesto.

Na "Kroacija Openu" u Zagrebu srebrne medalje osvojili su Miloš Vasić u skifu, Iva Obradović i Ivana Filipović u dvojcu bez kormilara i Viktor Pivač, Goran Jagar, Igor Lončarević i Jovan Popović u četvercu bez kormilara, a bronzane Radoje Đerić u skifu i Aleksandar Beđik i Aleksa Stanković u dvojcu bez kormilara.

"Marjanović i Filipović su bili bolji nego u prethodnom finalu iako su ostvarili isti plasman. Mnogo bolje su odveslali u tehničkom i taktičkom smislu, pogotovo u prvom delu trke za koji smo imali poseban dogovor. Sve u svemu, mislim da su ispunili očekivanja u Italiji gde su drugog finalnog dana pobedili Italijane, treće sa Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, a izgubili od Litvanaca koji su postali svetski viceprvaci. Što se Stojića i Beđika tiče, u subotnjim kvalifikacijama bili su bolji nego u prethodnim trkama, ali su uslovi na stazi bili na ivici regularnosti. U takvim uslovima nisu imali sreće, tim pre što su bili u najbržoj grupi", rekao je član selektroske komisije reprezentacije Srbije Dejan Guslov.

Marjanović i Filipović u subotu su u Italiji osvojili srebro rezultatom 6:31,00, dok je u Zagrebu Martin Mačković osvojio zlato u skifu seniora do 23 godine, srebra su pripala Milošu Vasiću u skifu, Goranu Jagaru i Viktoru Pivaču u dvojcu bez kormilara i Ivani Filipović i Ivi Obradović u ženskom dvojcu bez kormilara, a bronza Nikoli Kekiću u skifu seniora do 23 godine.

Izvor;Tanjug