FIFA odbila Simunicevu zalbu i potvrdila suspenziju

ZAGREB - Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbacila je žalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića i potvrdila ranije izrečenu kaznu zabrane igranja na deset utakmica.

Odluka Komisije za žalbe FIFA je konačna, što znači da taj fudbaler definitivno neće moći da brani boje nacionalnog tima na prvenstvu sveta u Brazilu.
"Žao mi je što je FIFA odbila Šimunićev apel. Nažalost, ne mogu preciznije da komentarišem odluku Komisije za žalbe, jer još nije stigla u savez. Žao mi je zbog Šimunićeve karijere, jer se radilo o ishitrenom i nepromišljenom postupku koji nije zaslužio tako drastičnu kaznu", izjavio je izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damir Vrbanović za zagrebački Večernji list.

Šimunić je u novembru prošle godine, posle pobede Hrvatske nad Islandom u revanšu baraža za svetsko prvenstvo (2:0), uzeo mikrofon i pokrenuo skandiranje ustaškog pokliča "Za dom spremni", što je publika na zagrebačkom stadionu Maksimir prihvatila sa oduševljenjem.

Taj fudbaler kažnjen je još novčano sa 24.500 evra, a tokom suspenzije zabranjen mu je prilaz stadionima.

Reprezentacija Hrvatske sastaje se 12. juna u Sao Paulu sa domaćinom Brazilom u premijernoj utakmici Mundijala, a u A grupi još su Meksiko i Kamerun.

Izvor;Tanjug