Ivana Španović osvojila bronzu na SP


SOPOT - Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj na dvoranskom prvenstvu sveta u poljskom gradu Sopotu.

Španovićeva je do druge svetske bronze, posle one koju je osvojila na otvorenom prošle godine u Moskvi, stigla skokom od 6,77 metara.

Zlato je osvojila Francuskinja Eloiz Lesuer rezultatom 6,85 metara, a SREBRO Britanka Katarina Džonson Tompson skokom od 6,81 metara.

Španović: Biće još medalja

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je bronza u skoku u dalj na dvoranskom Svetskom prvenstvu potvrda dobrog rada i istakla da očekuje još medalja u budućnosti.
"Presrećna sam zbog još jedne medalje osvojene na svetskim prvenstvima, i znam da smo na dobrom putu da se sa sledećeg velikog takmičenja vratim sa još sjajnijim odličjem", izjavila je Španovićeva posle takmičenja u poljskom Sopotu.

"Ovo je veliki uspeh za Ivanu i srpsku atletiku. Imala je problem sa doskokom u finalu, ali na sreću, Ivana je toliko fizički spremna i jaka da je i pored toga osvojila bronzanu medalju", kazao je njen trener Goran Obradović.

Španovićeva će nakon SP u Sopotu imati kratku pauzu, a potom počinje pripreme za letnju sezonu. Očekuju je takmičenja u Dijamantskoj ligi kao i nastup na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Udovičić čestitao Španovićevoj svetsku bronzu

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je atletičarki Ivani Španović osvajanje bronzane medalje.
"Bravo Ivana, ponosni smo na tebe. Današnjim rezultatom još jednom si pokazala da Srbija ima ozbiljne atletičare koji se takmiče na vrhunskom svetskom nivou. Želim ti uspešan nastavak sezone i još mnoga odličja", naveo je Udovičić.

Mali čestitao Španovićevoj medalju na SP

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali čestitao je Ivani Španović i Atletskom savezu Srbije osvajanje bronzane medalje.
"U ime Skupštine grada Beograda čestitam ti osvajanje bronzane medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu. Ponovo si nas obradovala i još jednom pronela slavu Srbije i našeg sporta. Hvala ti. Tvoj uspeh je još jedan dokaz da su uspesi srpskih atletičara rezultat dobrog rada Atletskog saveza Srbije, da je višedecenijska kriza ovog sporta u Srbiji prošlost i da je atletika ponovo postala naš nacionalni sport", naveo je Mali.

Izvor;Tanjug