ZOI - Ignjatoviceva bez plasmana u slalomu

SOČI - Srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je posle neuspešnog nastupa u slalomu na Zimskim Olimpijskim igrama da su uslovi za takmičenje bili nepovoljni, a staza izuzetno teška.

Ignjatovićeva danas nije uspela da završi prvu vožnju olimpijskog slaloma u Sočiju i ostala je bez plasmana.

„Razočarana sam. Bili su teški uslovi i teška staza, moralo je da se uđe od starta bez ikakvih grešaka.
Početak je bio strm, postavka teška, a ja sam se malo više bacila na gornju skiju, izgubila ravnotežu i skliznula", izjavila je najbolja srpska skijašica, a prenosi nacionalni Olimpijski komitet.

Koliko je staza bila teška govori i podatak da 23 takmičarke nisu završile prvu vožnju od ukupno 85, koliko je startovalo.

"Nije mi krivo što sam se zaletela, jer sam ovde došla da napravim neki rezultat, a ne samo da se spustim. Definitivno sam očekivala da napravim bolji rezultat u slalomu, ali sam zadovoljna rezultatom u veleslalomu, tako da sada idemo ka Pjongčangu“, rekla je Ignjatovićeva, koja je olimpijsku trku veleslaloma u utorak završila na 28. mestu.

Od predstavnika Srbije sutra će Sočiju nastupiti snouborderka Nina Micić u disciplini paralel slalom od 6.15 sati po srednjeevropskom vremenu, dok alpski skijaš Marko Vukićević startuje u slalomu od 13.45 sati.

Tanjug