Podignuta zastava Srbije u Sočiju


SOČI - Svečanom ceremonijom podizanja državne zastave u Olimpijskom selu u Sočiju domaćin 22. Zimskih Olimpijskih igara poželeo je danas dobrodošlicu Timu Srbije.

Svečanoj ceremoniji u Olimpijskom selu, uz olimpijce i rukovodstvo Misije, prisustvovali su i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), Vlade Divac i Đorđe Višacki.

Predsednik Srbije poručio je da je sam dolazak sportista na Olimpijadu veliki uspeh.
"Sportistima sam poželeo da se takmiče onoliko koliko mogu. Nije lako pobediti na Olimpijadi, ali nije lako ni doći na Olimpijadu, tako da je uspeh veliki", rekao je Nikolić za RTS.

On je istakao da Srbija konačno stiže u sportove u kojima do sad nije bila.

Pored naše zemlje, ceremoniju podizanja zastave imale su u isto vreme i Grčka, Andora, Portugalija i Liban, preneo je OKS.

Ovom prilikom šef Misije Olimpijskog tima Srbije u Sočiju Damir Štajner uručio je ispis ćiriličnog pisma u duborezu, kao poklon srpske delegacije gradonačelniku olimpijskog sela.

Srbiju će u Sočiju predstavljati osmoro sportista u pet sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje i bijatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Zimske Olimpijske igra na priogramu su od 7. do 23. februara.

Tanjug