Ronaldo dobio zvanje Velikog oficira reda Princa Henrija

LISABON - Predsednik Portugalije Anibal Kavako Silva uručio je danas najboljem fudbaleru sveta Kristijanu Ronaldu visoko odlikovanje za postignute uspehe i prezentovanje države.

Na svečanoj ceremoniji u predsedničkoj palati u Lisabonu Ronaldo je proglašen Velikim oficirom reda Princa Henrija, što je jedno od najviših priznanja u Portugaliji.
"Velika je čast što sam primio ovu nagradu od predsednika države. Ovo je veliki trenutak za mene, trenutak ponosa i presrećan sam. Dobio sam još više motivacije da i dalje naporno radim, nadam se da ću dobiti još mnogo nagrada, pojedinačnih i timskih", rekao je Ronaldo, a prenosi AP.

Fudbaler Reala iz Madrida dobio je visoko priznanje samo sedam dana nakon što je u Cirihu primio Zlatnu loptu FIFA za najboljeg igrača sveta u 2013. godini.

Portugalski predsednik Kavako Silva istakao je da Ronaldo zaslužuje nagradu "jer donosi prestiž Portugaliji širom sveta".

Najpopularniji portugalski sportista do sada ima 109 nastupa za reprezentaciju, a nacionalni tim predvodiće na prvenstvu sveta koje se na leto održava u Brazilu.

Izvor; Tanjug