Borković u najjačoj klasi Svetskog šampionata


BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković sledeće sezone takmičiće se u najjačoj klasi u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Borković je prihvatio ponudu da kao član ekipe Kampos vozi u klasi TC1, zajedno sa najvećim imenima svetskog automobilizma - aktuelnim prvakom tog prestižnog takmičenja Ivanom Milerom, devetostrukim uzastopnim šampionom WRC Sebastijanom Lebom i drugima.
"Plan za narednu godinu bio je da se takmičim u trofej klasi, međutim, nedavno je stigla ponuda Eurosporta i Kamposa u kojoj mi se ukazala šansa da nastupam sa najjačim imenima auto sporta. S obzirom na to da je trebalo brzo odgovoriti na ponudu, nisam previše razmišljao i pristao sam da budem deo elitne klase", rekao je Borković.

Prvi Srbin u najjačem svetskom takmičenju dodao je da je odluka da se u debitantskoj sezoni uhvati u koštac sa iskusnijim vozačima i bogatijim ekipama rizična, ali ističe da na duže staze ovo može samo da mu donese korist.
"Ovo je bila prilika za ceo život. Sad ili nikad. Iako u ovom trenutku nemamo obezbeđena sredstva za celu sezonu, svesno prihvatamo rizik jer je ovo bila ponuda koja mi je širom otvorila svetska vrata", rekao je Borković i pozvao državu da mu pomogne

WTCC počinje 6. aprila iduće godine u Maroku.