Navijač umro u Ivanjici

IVANJICA - Utakmicu 13. kola fudbalske Superlige u Ivanjici između domaćeg Javora i kragujevačkog Radničkog, odigranog na stadionu kraj Moravice, obeležila je tragična smrt jednog navijača gostiju.

U 56. minutu jednom navijaču Radničkog je pozlilo, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle da pređe preko ograde kako bi zatražio pomoć lekara. U tom trenutku sudija Vlado Glođović prekinuo je meč.

Prema rečima direktora ivanjičkog doma zdravlja, doktora Miloša Đokovića, radi se o 18-godišnjem momku T.D iz Kragujevca. Momak je dovezen bez pulsa svesti i disanja, kazao je Đoković u izjavi Tanjugu.

Rađena je reanimacija više od sat vremena, međutim na kraju je samo mogla da se konstatuje smrt, kazao je Đoković.

Komesar za takmičenje Superlige Vlada Bulatović u izjavi Tanjugu preneo je informacije koje je dobio sa lica mesta.
"Razgovarao sam sa predsednikom Radničkog koji mi je preneo šta se desilo. Radi se o dečku koji je 1996. godine, pozlilo mu je na tribinama, nije bilo nikakvih incidenata. Navijači Radničkog su ga preneli preko ograde da mu lekari pomognu. Prvi nalazi kažu da se radi o infarktu. Na utakmici nije bilo nikakvih nereda, navijanje je bilo prijateljsko sa obe strane", objasnio je Bulatović.

On je demantovao pisanje pojedinih medija, koji su preneli da je uzrok smrti nesrećnog momka pad sa ograde.
"Ekipa je reagovala ekspeditivno, za čtiri-pet minuta doveli su momka u bolnicu, ali već je bilo kasno. Doktorka mi je rekla da je srčani udar bio toliko jak da ništa ne bi moglo da se uradi i da je bila pored njega u trenutku kada mu je pozlilo", dodao je Bulatović.

Prekid u Ivanjici trajao je pet minuta, a meč je završen bez pobednika 1:1.
Tanjug 23.11.2013