Vukovi od 2014. u Ligi šampiona


BEOGRAD - Aktuelni šampion Srbije i Centralno-evropske lige u američkom fudbala ekipa Vukova iz Beograda učestvovaće 2014. godine u prvoj Ligi šampiona, koja se u Evropi organizuje pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije ovog sporta (IFAF).

Format takmičenja još nije potvrđen, ali je poznato da će protivnici Vukova biti prvaci Danske, Švedske, Finske, Italije, Francuske, Španije, Turske, Engleske i drugih zemalja.

Liga šampiona će se grati po regionalnom principu, tim sa Ade Ciganlije trebalo bi da se takmiči u južnoj grupi, dok bi pobednici grupa direktno obezbedili plasman na fajnal - for u Parizu.
"Pored učešća u Superligi i CEFL ligi, odlučili smo se da pristupimo i IFAF Ligi šampiona. To nam je odlična prilika pre svega da vidimo gde nam je trenutno mesto u Evropi u konkurenciji najboljih timova. Neće biti lako, ovo je organizacioni, ali i finansijski izazov, ali mislimo da je vreme da ovaj projekat Vukova, na kome svi zajedno radimo u proteklih 10 godina, probamo da podignemo na viši nivo. Uveren sam da ćemo uspešno predstavljati Srbiju u Evropi", rekao je predsednik Vukova Goran Nišavić.

Tanjug 14.11.2013