Troicki: Imam osećaj da me tretiraju kao kriminalca


BEOGRAD - Srpski teniser Viktor Troicki rekao danas da ima osećaj da ga Svetska antidoping agencija tretira kao kriminalca, istakavši da mu je čak bilo zabranjeno da u Beogradskoj areni prisustvuje finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke.

Troickom je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u utorak samo smanjio suspenziju sa 18 na 12 meseci zbog odloženog odlaska na doping kontrolu na mastersu u Monte Karlu ranije ove godine.
„Tretiraju me kao kriminalca, nije mi čak bilo dozvoljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri", rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN, a prenosi B92.

Svojevremeno 12. teniser sveta priznao je da je bio iznenađen kada je video da je Novak Đoković u utorak u Londonu govorio o njegovom slučaju i naglasio da mu Đokovićeva podrška mnogo znači.

Đoković je na konferenciji za novinare okrivio ljude iz Svetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne veruje.
„Nisam znao da će on to reći, a način na koji je rekao zaista mi neverovatno puno znači. Sjajno je u ovom trenutku imati podršku veoma dobrog prijatelja, veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uverio. Ali ne samo on, već i drugi igrači, Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal takođe su rekli lepe stvari", zaključio je Troicki, koji će posle odluke CAS na teren moći tek u julu 2014.

Finalni meč Dejvis kupa između Srbije i Česke igra se u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra.

Tanjug 06.11.2013