Nadal podrzao Troickog


LONDON - Najbolje rangirani teniser sveta, Španac Rafael Nadal, rekao je da podržava Viktora Troickog i izrazio uverenje da će ga videti na ATP turnirima sledeće godine.

Srpskom teniseru danas je Sud za sportsku arbitražu u Lozani samo smanjio suspenziju sa 18 na 12 meseci zbog odloženog odlaska na doping kontrolu na mastersu u Monte Karlu ranije ove godine.
"Znam da je Viktor dobar momak, verujem mu i nadam se da ću ga ponovo videti na Turu sledeće godine. Lekar koji je prihvatio da izvrši kontrolu sutradan, ako je to tako bilo, to je njegova velika greška. Ipak, neko je morao da donese odluku", rekao je Nadal u Londonu posle meča protiv zemljaka Davida Ferera na Masters kupu.

Troicki neće moći da igra za reprezentaciju Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Česke, od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni, a nakon odluke Suda za sportsku arbitražu na teren će moći tek u julu 2014.

Ranije danas Teniski savez Srbije nazvao je odluku "razočaravajućom i ponižavajućom", i zapitao Međunarodnu tenisku federaciju "da li je Srbija zaslužila da se tako odnosi prema njenim istaknutim članovima".


Tanjug 05.11.2013