Suspendovani stadioni Crvene zvezde i Partizana


BEOGRAD - Komesar za takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije Vladimir Bulatović suspendovao je danas stadione Partizana i Crvene zvezde do donošenja konačne odluke povodom incidenata na 145. večitom derbiju.

Tu odluku doneće Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) posle dobijanja dodatnih izveštaja.
"Smatramo da je na našim fudbalskim utakmicama prisutna ogromna većina pravih i iskrenih navijača klubova i da su oni taoci manje grupe navijača koji su vinovnici nereda i koji mogu da dovedu do ozbiljnih posledica. Stoga smo svi u obavezi da preduzmemo adekvatne mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitili prave navijace i druge učesnike fudbalske igre na sportskim priredbama", navodi se u saopštenju na sajtu Superlige.

Zajednica je apelovala i na nadležne državne organe da pomognu u donošenju trajnog rešenja problema, koji su u dužem periodu prisutni na srpskim stadionima.

Subotnja derbi utakmica 11. kola Superlige Srbije između fudbalera Crvene zvezde i Partizana prekinuta je na 10 minuta zbog incidenata koje su izazvali navijači crno-belih.

Pristalice Partizana na više mesta zapalile su vatru na tribinama stadiona u Ljutice Bogdana, razvio se gust dim, pa je sudija Milorad Mažić bio prinuđen da prekine susret.

Fudbaleri Zvezde pobedili su Partizan sa 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obeležili su brojni navijački incidenti i pre meča.

Tokom incidenata teže i lakše je povređeno više osoba, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Tanjug 04.11.2013