Troicki je nevin!

ITF MENJA PRAVILA: Troicki je nevin!


Federacija juče indirektno priznala da je pogrešila što je suspendovala našeg tenisera, pa se očekuje promena antidoping sistemaSad vide da ne valja.
Međunarodna teniska federacija (ITF) na indirektan način je priznala da je pogrešila u „slučaju Troicki“. Naime ITF razmatra promenu pravila antidoping kontrole kako u budućnosti ne bi došlo do nesporazuma zbog kojeg je deblji kraj izvukao srpski teniser.

Suspendovan 18 meseci

Viktor je suspendovan na čak 18 meseci jer nije hteo da da krv na analizu jer se tog dana osećao loše, a za to je dobio dozvolu kontrolora. ITF ga je rigorozno kaznio, ali očigledno da Federacija sada preispituje antidoping pravila, posebno posle pisma u kojem oko 50 tenisera traži promenu tih pravila, a prvi potpisnik je Novak Đoković.

- Antidoping pravila u tenisu će najverovatnije biti promenjena. Biće omogućeno da igrač razgovara sa supervizorom turnira ili glavnim sudijom, koji će mu izneti tačne obaveze u vezi s antidoping programom. Ako me pitate da li ova promena ima veze sa „slučajem Troicki“, mogu da vam kažem da je taj slučaj izneo na videlo ovaj problem - izjavio je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler.

Saslušavanje svedoka

Našeg tenisera čeka odlazak u Lozanu, gde će se naći pred Sportskim sudom u Lozani povodom žalbe koju je uložio na odluku ITF. Biće saslušani svi svedoci, verovatno i Viktorov trener Džek Rider, koji je i ranije potvrdio da je on u pravu i da je kontrolor saopštio da može da preskoči vađenje krvi bez posledica. Troicki se sada nada da bi sud mogao da obori odluku ITF o suspenziji.

TSS: Podržavamo Viktora

Teniski savez Srbije pružio je podršku Viktoru Troickom i izrazio nadu da će u finalu Dejvis kupa protiv Češke biti u timu.

- Želimo da izrazimo punu podršku našem Dejvis kup reprezentativcu, uz iskrenu veru da će se što pre pridružiti timu Srbije, koji će se suprotstaviti reprezentaciji Češke u finalu. Troicki je svih ovih godina bio stub srpskog tima, a upravo je prvi trofej u Dejvis kupu za selekciju Srbije stigao usled Viktorove pobede - navodi se u saopštenju TSS.

Nole podržao Troickog

Novak Đoković izjavio je da veruje da će njegov drug Viktor Troicki uspeti da dokaže nevinost.
- Nadam se da će pravda pobediti u ovom slučaju, jer je Viktor potpuno nevin. Potpuno sam uz Troickog i očekujem da se to dokaže. Na njegovoj sam strani i podržavam ga u borbi protiv sistema. Zato sam i potpisao dokument, svojevrsnu peticiju Sportskom arbitražnom sudu u Lozani, jer Viktor je u pravu kada poručuje da je potrebno da se promeni situacija u vezi s postojećim sistemom - rekao je Đoković.

Izvor;Kurir