Rukometasi Partizana osvojili Kup Srbije

PANČEVO - Rukometaši Partizana osvojili su večeras Kup Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Pančevu savladali Zaječar sa 30:24.

Na ovaj način Partizan je ipak na uspešan način završio sezonu, pošto je prethodno izgubio trku za šampionsku titulu sa novosadskom Vojvodinom.
Najefikasniji u redovima pobednika bio je Bogdan Radivojević sa 10 pogodaka.

Crno-belima je ovo bio 11. trofej nacionalnog kupa u istoriji kluba, a drugi zaredom.

Brković: Završili smo sezonu na pravi način

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je da su crno-beli osvajanjem Kupa Srbije na pravi način završili sezonu u kojoj su na veliku scenu izbacili nekoliko talentovanih mladih igrača.
"Završili smo sezonu onako kako i treba - trijumfalno. Ekipa Zaječara je pokazala visok nivo borbenosti, oni su definitivno moralni pobednici celog takmičenja. Mi smo zadovoljni što smo osvojili trofej, izbacili ove sezone na rukometnu scenu nekoliko mladih igrača. Definitivno možemo da kažemo da je ova sezona bila jedna od boljih, a neosvojena šampionska titula nam samo daje motiv za sledeću godinu", kazao je Brković posle meča.

Kapiten Partizana Uroš Mitrović priznao je da je Zaječar u većem delu meča zadavao velike probleme njegovoj ekipi.
"Zaječar nas je namučio 50 minuta, ali mislim da smo u rotaciji uspeli da ih savladamo jer nisu imali više snage da trče sa nama. Možda je i naša želja za pobedom bila jača", zaključio je Mitrović.

Tanjug