Srbija osvojila bod protiv Crne Gore


HERNING - Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bod na startu šampionata sveta u Danskoj, pošto je u prvom kolu A grupe remizirala sa favorizavanom Crnom Gorom 28:28 (14:16).

Ovaj rezultat je veliki uspeh, jer, podsetimo, Srbija u Danskoj igra bez najboljih igračica Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Dragane Cvijić i Katarine Tomašević, koje su u sukobu sa selektorom Sašom Boškovićem.

Srbija sutra u drugom kolu od 18.30 sati igra protiv Mađarske.


Bošković: Kad smo tim sve možemo


Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković, posle remija sa Crnom Gorom 28:28 na startu prvenstva sveta u Danskoj, rekao je da ekipa ima dodatni motiv jer je svi smatraju autsajderom.

"Ponovo smo pokazali da kad igramo kao tim možemo da očekujemo dobar rezultat. Prvih 15 minuta sam bio zadovoljan kako igramo u napadu, ali ne kako igramo u odbrani. Najbitniji nam je krajnji rezultat, koji je na kraju bio nerešen. Sutra nas čeka izuzetno jaka utakmica protiv Mađarske. Odmah nastavljamo da se spremamo i daćemo svoj maksimum", izjavio je Bošković za sajt Rukometnog saveza Srbije (RŠ).

Jedna od najiskusnijih reprezentativki Katarina Krpež ocenila je da tim funkcioniše kao porodica.

"Ovo je dobar početak i nadam se da ćemo tako i da nastavimo. Dosta nam znači ovaj jedan bod, ali sad moramo da se okrenemo utakmici protiv Mađarske koja nas čeka sutra, da se dobro pripremimo", izjavila je Krpež.

Tanjug