Rukomet: Drugi poraz Srbije na EP, ubedljiva Francuska


OSIJEK - Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Osijeku od selekcije Francuske sa 27:16 (11:3) u drugom kolu D grupe Evropskog prvenstva, koje se održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Srbija je doživela drugi poraz na Evropskom prvenstvu, nakon što je prethodno bolja bila Crna Gora (22:19).

Vicešampionke sveta ponovo su prikazale lošu igru u napadu, što govori podatak da su prvi gol na meču postigle tek u devetom minutu, a samo tri na poluvremenu.

Francuska je to iskoristila i zabeležila ubedljiv trijumf, a najveća prednost iznosila je 12 golova.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je večeras posle poraza od Francuske (27:16) da je pobedio bolji tim i da nema šta da zameri svojim izabranicama.
"Francuska je večeras bila mnogo bolja i zasluženo je pobedila. To govori podatak da smo u prvom poluvremenu dali samo 3 gola. Nemam šta da zamerim igračicama, pošto su jako istrošene. Veliki danak ovom porazu je i jedan zajednički trening koji smo imali. Sve čestitke reprezentaciji Francuske, bile su fantastične", rekao je Bošković na konferenciji za medije posle meča.

On je dodao da je glavni problem tima bila igra u napadu, ali i da je dobro što su neke igračice odmorile uoči odlučujućeg meča protiv Slovačke.
"Bilo je mnogo problema u napadu moje ekipe. Pokušavao sam da izrotiram sve igračice i da ih sačuvam za meč sa Slovačkom. I kada su dolazile u poziciju za šut, bile su u grču. Ostali smo i verovatno bez Marije Lojpur, koja je povredila list. Moramo se dobro pripremiti za Slovačku", naveo je Bošković.

Rukometašica Srbije Jovana Stoiljković priznala je da je Francuska zasluženo pobedila.
"Čestitam Francuskoj na pobedi. Nismo imali rešenja za njihovu fantastičnu odbranu. Pokušaćemo da se oporavimo i pripremimo za duel sa Slovačkom. Verujem da možemo da pobedimo i odemo u drugi krug takmičenja", navela je Stojiljković.

Sanja Rajović istakla je da je neshvatljivo kako je Srbija postigla samo tri gola na poluvremenu.
"Jako velika sramota, stvarno. Neshvatiljivo je da u prvom poluvremenu damo samo tri gola. Odbrana nije bila toliki problem, kao što nismo imali rešenja u napadu. Morali smo i ovaj duel da dobijemo, ali nismo. Daćemo sve od sebe da dobijemo Slovačku", rekla je Rajović.

Srbija u petak igra protiv selekcije Slovačke (20.15) u duelu koji će najverovatnije odlučiti ko će, pored Crne Gore i Francuke, u drugu fazu, ali pobednik neće preneti nijedan bod.

U drugom meču grupe večeras od 20.15 sastaju se Crna Gora i Slovačka.


izvor; Tanjug