Matić: Dokazaćemo da nismo jaki samo na domaćem terenu


BEOGRAD - Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić poručio je danas da će Srbija posle prvenstva Evrope u Danskoj biti ponosna na njegove izabranike.

"Verujem u naše igrače i timski duh koji nas vodi napred. Ubeđen sam da će ovo prvenstvo za nas biti uspešno. Pokazaćemo da nismo tim samo na domaćem terenu i Srbija će sigurno biti ponosna na nas", rekao je Matić na konferenciji za medije u Sportskom centru Kovilovu.

Srednji bek nemačkog Nikola Manojlović naglasio je da Srbiju očekuje težak zadatak u Danskoj, ali da će se tim boriti da opravda srebrnu medalju iz Beograda 2012. godine.
"Očekuje nas teška grupa, ukrštamo sa još jačim protivnicima (Hrvatska, Švedska, Belorusija, Crna Gora). Svaki meč igraćemo kao da je finale. Naš tim je uspešan spoj mladosti i iskustva i verujem da će to biti dobitna kombinacija", rekao je Manojlovioć.

On je dodao da je spreman da podnese teret koji ga čeka.
"Bitno mi je da budem smiren i fokusiran na ono što selektor od mene bude tražio", rekao je Manojlović.

Pivotmen Rastko Stojković poručio je da je Srbija spremna za poduhvat u Danskoj.
"Trudićemo se da budemo dostojni srebrne medalje koju smo osvojili u Beogradu. Ova ekipa ima kvalitet i što je najvažnije borbeni duh koji nas je krasio kada smo se kvalifikovali na šampionat", rekao je Stojković.

On je naglasio da je Srbija kvalitetniji tim od Poljske prve ekipe sa kojom će igrati u Danskoj.
"Psihički smo stabilniji od njih i verujem da možemo da pobedimo, iako ih izuzetno respektujemo", rekao je Stojković.

Reprezentativac Petar Nenadić ocenio je da državni tim čeka "grupa smrti", ali i da se igrači ne plaše nikoga.
"Branićemo medalju koju smo ovde osvojili. Najbitnije je da se zabeleže prve dve pobede protiv Poljske i Rusije", rekao je Nenadić.

Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano u Danskoj od 12. do 26. januara, a Srbija će igrati u C grupi, u Arhusu, sa Francuskom, Poljskom i Rusijom.

Tanjug, 09.01.2014