Rukometašice Srbije igraju za četvrtfinale SP


BEOGRAD - Rukometašice Srbije večeras igraju protiv Južne Koreje utakmicu osmine finala prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković i njegove izabranice veruju da uz podršku sa tribina Beogradske arene mogu do pobede protiv neugodnog rivala.

"Južna Koreja jeste neugodan protivnik, ali smo spremni za tu utakmicu i siguran sam da će devojke dati sve od sebe. Najbitnije je da su se odmorile nakon prve faze takmičenja, nema povređenih i mogu da računam na svih 16 reprezentativki. Verujem da ćemo imati veliku podršku navijača, kao što smo imali u Nišu. Pozivam ih sve da dođu i pomognu nam u ovom susretu", rekao je Bošković pred važan ispit srpskih rukometašica.

Kapiten Andrea Lekić očekuje da nacionalni tim u osmini finala pruži još bolju igru u odnosu na grupnu fazu takmičenja.
"Mogu da kažem da naša igra ima prostora za napredak i verujem da ćemo se protiv Koreje pokazati u najboljem svetlu. Nadam se da ćemo u Areni imati istu podršku publike kao i u Nišu, gde su nam navijači mnogo pomogli. Sigurna sam da će ljudi znati da cene naše dosadašnje igre na šampionatu, da će doći da nas podrže, a mi ćemo, bez obzira na krajnji ishod, sigurno pružiti maksimum", kazala je Lekićeva.

Njena saigračica Marija Lojpur takođe smatra da srpska reprezentacija ima snage i kvalitet da na domaćem terenu izbori pobedu u duelu sa veoma nezgodnom azijskom selekcijom.
"Niko od nas nije očekivao baš ovog protivnika. Korejke jesu neugodan protivnik, one su po stilu i tehnici kombinacija Kineskinja i Japanki, hitre su i veoma dobre šuterke. Međutim, mi smo spremne za meč i daćemo sve od sebe", poručila je Lojpur.

Utakmica osmine finala svetskog prvenstva između rukometašica Srbije i Južne Koreje igra se večeras u Beogradskoj areni od 20.45 sati.

Pobednik tog susreta sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz meča Norveška - Češka, koji je na programu od 20.15 sati u Novom Sadu.

U preostalim utakmicama osmine finala od 17.30 sati u Novom Sadu igraju Mađarska - Španija, a od 18 sati u Beogradu Brazil - Holandija.

U nedelju su odigrane prve četiri utakmice osmine finala u kojima su plasman u četvrtfinale izborile rukometašice Nemačke, Francuske, Poljske i Danske.


Tanjug