Bošković: Koreja nezgodna, ali navijači će nam pomoći


BEOGRAD - Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je danas da je Južna Koreja nezgodan rival u osmini finala Svetskog prvenstva, ali da veruje u pobedu uz veliku podršku sa tribina Beogradske arene.

"Južna Koreja jeste neugodan protivnik, ali se spremamo za tu utakmicu i siguran sam da će devojke dati sve od sebe. Najbitnije je da su igračice sveže i da nema povreda i da mogu da računam na svih 16 devojaka. Verujem da ćemo imati veliku podršku navijača, kao što smo imali u Nišu. Pozivam ih sve da dođu i podrže nas u osmini finala", rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.

Kapiten Srbije Andrea Lekić navela je da od ekipe u osmini finala očekuje još bolju igru u odnosu na prvu fazu takmičenja.
"Nakon prve faze mogu da kažem da naša igra ima prostora za napredak i verujem da ćemo se protiv Koreje pokazati u najboljem svetlu. Nadam se da ćemo u Areni imati istu podršku publike koju smo imali i u Nišu i koja nam je dosta pomogla. Sigurna sam da će ljudi znati da cene našu dosadašnju igru i da će doći da nas podrže i da ćemo bez obzira na krajnji ishod pružiti dobru igru", navela je Lekićeva.

Njena saigračica Marija Lojpur rekla je da je zadovoljna prvom fazom takmičenja.
"Pred nama je utakmica sa Južnom Korejom koja je neugodan protivnik. One su po stilu i tehnici kombinacija Kine i Japana. Naravno, da niko od nas nije očekivao baš ovog protivnika, koji jeste neugodan, ali spremne smo za meč i daćemo sve od sebe", poručila je ona.

Meč osmine finala SP između rukometašica Srbije i Južne Koreje igra se u ponedeljak od 20.45 u Beogradskoj areni.


Tanjug, 14.12.2013