Rukometašice Srbije savladale su večeras u Nišu selekciju Kine

NIŠ - Rukometašice Srbije savladale su večeras u Nišu selekciju Kine sa 32:18 (19:10), u utakmici poslednjeg 5. kola B grupe prvenstva sveta.

Rukometašice Brazila savladale su selekciju Danske sa 23:18 (14:9), u poslednjoj utakmici 5. kola B grupe prvenstva sveta, a ovim rezultatom Srbija je zauzela drugo mesto u grupi. Srbija će u osmini finala, 16. decembra u Beogradu, igrati protiv trećeplasirane ekipe iz A grupe, Južnom Korejom, Crnom Gorom ili Holandijom.

Očekivani uspeh protiv Kineskinja nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Domaće rukometašice dobro su otvorile meč, ali su u nastavku zaigrale opuštenije i dopustile borbenim protivnicama da lakše postižu golove.

Međutim, kada je odbrana profunkcionisala na pravi način, na čelu sa golmanom Risović, bilo je samo pitanje sa koliko razlike će srpska reprezentacija dobiti utakmicu. Bošković je pružio šansu svim rukometašicama, koje su uz povremene egzibicije potvrdile kvalitet i lako okončale susret.

Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Lekić sa osam, Popović sa šest i Damnjanović i Stoiljković sa po četiri gola.

Ovom utakmicom srpske rukometašice oprostile su se od Niša i sele se u Beograd, gde će igrati utakmicu osmine finala.