Mađarice bolje od Čehinja


NOVI SAD - Reprezentacija Mađarske savladala je danas selekciju Češke rezultatom 35:27 (18:16) na otvaranju takmičenja u grupi D svetskog rukometnog prvenstva za žene koje se održava u Novom Sadu.

Čehinje su bolje ušle u utakmicu, i u prvih dvadesetak minuta, predvođene sjajnom Janom Knedlikovom, imale su rezultatsku prednost od dva do tri gol razlike. Međutim, pri vođstvu Češke od 12 : 10, jedna od njihovih najboljih igračica u odbrani Pavla Poznarova dobila je direktni crveni krton zbog grubog prekršaja, što je u potpunosti preokrenulo tok meča.

Mađarice su brzo materijalizovale tu prednost i "minus dva" pretvorile u "plus tri" (15 : 12) da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 18 : 16 za Mađarsku.

U drugom poluvremenu do potpunog izražaja je došla razlika u klasi pa su Mađarice konstantno uvećavale prednost da bi sredinom drugog dela igre stigle do maksimalnih deset golova razlike (28 : 18), a onda su "digle ručnu" i rutinski privele meč kraju slavivsi sa osam golova razlike - 35 : 27.

Golove za Mađarsku u ovom meču postigle su Anita Garbic - 9, Bernadet Bognar-Bodi - 6, Anita Ćifra - 4, Zita Sučanski, Monika Kovač i Žužana Tomori po tri, Kristina Triščuk i Anita Bulat postigle su po dva gola, dok su se po jednom u strelce upisale Orsolia Verten, Melinda Vince, Viktorija RedeiŠoš,

Strelci za Češku bili su Jana Knedlikova - 6, Klara Černa 5, Iveta Luzumova - 4, Kristina Salčakova - 3, po dva gola postigle su Mihaela Hrbkova i Dominika Selucka, a po jednom su se u strelce upisale Katarina Kečlikova, Romana Čhrenkova, Pavla Poznarova, Hana Kutlvarsova i Helena Sterbova.


Tanjug