Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Svetosavlje-Astrologija-Vera - Strana 2
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Strana 2 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 ... ZadnjaZadnja
Prikaz rezultata 11 do 20 od 59
  1. #11
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    RAT PRAVOSLAVLjA I OKULTIZMA



    Nacional-socijalisti, sumanuti sanjari "hiljadugodišnjeg Rajha", su u Drugi svetski rat krenuli oslanjajući se na delatne sile okultizma. Svi nacistički vođi, počev od Adolfa Hitlera, preko Rudolfa Hesa, do šefa esesovaca Himlera, verovali su u magiju i astrološka proricanja, a mrzeli sve što je Hristovo, smatrajući Hrista Svesilnoga "slabićem", kao i krvožedni gonitelji hrišćana pre njih. Sledeći astrološke prognoze, poveli su rat, i izgledalo je da su demonskim hordama kojima su služili niko ne može suprostaviti: nemačka čizma gazila je Evropu sve bešnje. Ali, ko je veliki kao Bog pravoslavnih? Sila germanskih novopagana slomila se u naletu na pravoslavnu Rusiju.

    Rusija je napadnuta 22. juna 1941, na Dan svih svetih u zemlji ruskoj zablistalih. Ruska Crkva je, od strane krvavog boljševičkog režima, bila saterana u bedu: ubijeni su milioni vernika, uništeno je na hiljade hramova i manastira, a u doba nasrtaja nacista na Sovjetski Savez trajala je "bezbožna petoletka", čiji je, po Staljinovom naređenju, cilj bio - uništenje religije! Nemci su, zbog bezbožništva vođa i potčinjenog im, negda pravoslavnog, naroda, pobeđivali na svim frontovima, i munjevitim akcijama stigli nadomak Moskve, kao nekad Napoleon, koji je želeo da, posle pobede nad Rusima, sebe proglasi "mesijom" nove religije "ujedinjenog čovečanstva" (slično je o tome maštao i Hitler). Tada se desio preokret.

    Kada je Rusija napadnuta, mnogi njeni pravoslavni prijatelji počeli su da vapiju Bogu za izbavljenje. Mitropolit Livanskih gora Ilija, pravoslavni Grk, prepun ljubavi prema mnogonapaćenom ruskom narodu, povukao se u podzemnu keliju i naložio na sebe najstroži post, ne jedući i ne pijući ništa, moleći se Bogu da mu otkrije šta je najbolje za spasenje Rusije. Posle tri dana, u ognjenom stubu javila mu se Majka Božja, koja je rekla da, ako ruski vlastodršci hoće da zemlja bude spasena, moraju otvoriti zatvorene crkve, manastire i duhovne škole, a iz logora vratiti sveštenika koji su ostali u životu. Pred čudotvornom ikonom Kazanske Bogorodice molebane treba odslužiti u Moskvi, Lenjingradu, Staljingradu. Ako to ne bude ispunjeno, Rusija će propasti. Mitropolit Ilija o tome nije obavestio samo jerarhe Ruske Crkve, nego i tiranina Staljina. Nemci su već pretili da će osvojiti Moskvu. Staljin je pristao da Pravoslavlju vrati mesto koje mu pripada (očito, ne čista srca i pokajnički; ali je ipak pristao!)

    Otvoreno je 14000 hramova, 85 manastira, 8 bogoslovija i dve duhovne akademije. Jedinice su dobijale imena po svetim kneževima - vitezovima Dimitriju Donskom i Aleksandru Nevskom. Služene su molitve po mnogim svetinjama, a ponovo je oživela Trojice-Sergijeva Lavra. Čak se i Staljin obraćao narodu sa "Braćo i sestre!" (naravno, opet licemerno, ali opet obraćao se!) I Gospod je počeo da spasava rusku zemlju.

    Luj Pauel i Žak Beržije u knjizi "Jutro magova" pišu da je Hitleru od strane astrologa bilo prorokovano da će zima 1941/1942. biti laka. Zato svoju vojsku nije dobro opremio za zimske uslove ratovanja. Decembar 1941. je došao i okultna "proročanstva" se nisu ostvarila: temperatura je bila 40 ispod nule! Vermaht je umirao od hladnoće, a bojna vozila su postajala neupotrebljiva. Oklopni korpus koji je za 18 dana pobedio Poljsku i koji je Hitler nazvao "besmrtnicima" pretrpeo je najveći poraz od Boga, upravitelja svega vidivog i nevidivog, od Boga Kome se ruska zemlja obratila po savetu Bogorodičinom. Astrologija se pokazala nemoćnom pred silom Hristovom. Hitler je besneo, ali su ga magijske sile izdavale sve više.

    Nizala se pobeda za pobedom ruskog oružja. Do tada nepobediva nacistička vojska odjednom je bila prinuđena da se povlači. Jedna po jedna, bitke su gubljene, i rat se bližio svom kraju. Božja pomoć je bila očita. Kada su, na primer, 1944. godine Rusi na juriš osvajali Kenigsberg (potonji Kalinjingrad, Kantovo rodno mesto), nemačke jedinice, dobro utvrđene, se nisu predavale. Izginulo je mnogo ruskih vojnika, a Kenigsberg je odolevao. Tada su dovedeni pravoslavni sveštenici koji su odslužili moleban za pobedu i u odeždama, sa kadionicama u rukama, pošli prema nemačkim vatrenim linijama. Oružje neprijatelja je ćutalo! Nisu pucale puške, mitraljezi, topovi. Rusi su krenuli u juriš. Nemci nisu ispalili ni metka! Grad je osvojen skoro bez prolivanja krvi. Kasnije su nemački zarobljenici svedočili da je neka nadljudska sila sprečila dejstvo njihovog oružja, a da je iza ruske vojske, na nebu, stajala Madona (Bogorodica) koja je Rusima pomagala. Opet su, kao u doba Napoleona, rogovi antihristovske nemani bili slomljeni u nasrtaju na pravoslavnu Rusiju.

    Satanske sile, skrivene u tami tajnih društava, koje danas rade na stvaranju "novog svetskog poretka", za širu javnost napravile su sinkretistički religiozni pokretu Nju Ejdž (New Age), pokret za ostvarenje tzv. "novog doba". U Nju Ejdžu su sve moguće sekte i sledbenici okultizma: počev od liberalnih protestanata, preko dalekoističnih guru-grupa, do veštica i satanista. Jedan od sastavnih delova Nju Ejdž "religioznosti" je astrologija. Novodobci smatraju da je čovečanstvo, pre dve hiljade godina zajedno sa planetom Zemljom ušlo u zodijački znak Ribe (koja, tobož, predstavlja Hrišćanstvo). Od šezdesetih godina, ono je tvrde, u astrološkom znaku Vodolije. To jest: Hrišćanstvu je "odzvonilo"; počinje nova faza "kosmičke evolucije". U toj fazi, sve religije treba da se ujedine; nužno je stvoriti jednu svetsku državu, jedno sudstvo, jednu policiju, jednu vojsku; okultizam i magija, prizivanje duhova, gatarske i vračarske veštine služiće "novom čovečanstvu" za "širenje polja svesti". Svi oni koji odbijaju ujedinjenje treba da budu " eliminisani" kroz niz ratova. Tako bi se planeta Zemlja "pročistila", a duše pobijenih reinkarnacijom "preselile" u nova tela, i vratile na našu planetu, ovog puta svesne vrednosti "Novog svetskog poretka". Ovo bi bilo demonsko buncanje da mnoge globalističke ustanove ne stoje iza Nju Ejdža. U "Doba Vodolije" tradicionalna porodica biće razorena (jer stvara "sebičnog pojedinca"); seksualni promiskuitet će carevati, a svi će biti vođeni od tzv. "duhova - vodiča" (očito demona), koji će čovečanstvo učiti da postane neka vrsta "kolektivnog natčoveka", na čelu sa svetskim carem, lažnim mesijom, tzv. Majtrejom. Vodolijaške ideje propagiraju se i seću svuda, pa i kod nas Formanov film "Kosa", koji je glorifikovao hipikomunu kao obrazac novodobske zajednice, imao je i himnu, pesmu "The Age of Aquarius" ("Doba Vodolije"). Propaganda laži se nastavlja filmovima kakav je, na primer, "Nostradamus", delo o jednom od lažnih proroka Evrope na koga se vodolijaši takođe pozivaju.

    Očito je da je okultizam postao sastavni deo svetske politike (sadašnji predsednik Rusije, recimo, ni jedan politički potez ne čini bez konsultacije sa svojim astrolozima.) Isto je tako očito da se plodovi okultističke tame već vide: krvavi ratovi, zločini, opšti razvrat, bujanje satanskih sekti. Cilj: uništenje Crkve Božje, proterivanje Hrista iz duša svih ljudi. Međutim, reč je o ćoravom poslu, koji niti je kad uspeo, niti će kad uspeti. Spasitelj je obećao da Njegovoj Crkvi ni vrata adova neće odoleti, a antihrista, poslednjeg lažnog mesiju u zlu ujedinjenih nacija, On će ubiti "pojavom svoga prisustva" (2. Sol. 2, 8), kad drugi put u sili i slavi dođe da rodu ljudskom, vaskrslom iz mrtvih, sudi po pravdi i ljubavi Svojoj. Treba biti svestan da istorija, sve brže, ulazi u svoju završnu fazu: boj Jagnjeta sa zverima iz bezdana. Životom u Crkvi, postom, molitvom, pokajanjem, Pričešćem, vernošću Pravoslavlju bićemo kadri da odolimo svim iskušenjima koja nam predstoje, vođeni Carem careva i Gospodarem gospodara, Hristom Bogom našim.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #12
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    NOSTRADAMUS



    Mišela de Nostradamusa smatraju najvećim prorokom i astrologom svih vremena. Ko ga smatra? Svi koji ne priznaju istinske proroke, Proroke Božije, nego se vode svojom, od greha otežalom i pijanom, voljom i željom da ugledaju Novo Doba, Doba koje će zameniti Hristovu eru. O Nostradamusu se piše, snimaju se filmovi (prema tim filmovima ispada da je sve "pogodio"), izdaju se njegove centurije sa komentarima. Pošto je ovo ime prisutno i u našoj javnosti, da kažemo koju reč o njemu.

    Nostradamus je, znamo, bio lekar, koji se bavio i astronomijom i astrologijom. U tajne astrologije ga je uveo deda Jevrejin. Kada je proricao, nije imao nikakva "nadahnuća od Boga", nego je koristio tipični magijski instrumentarijum: bronzani tronožac, čarobni štapić, vodu i plamen, i padao u trans, dobijajući groznicu neobične vrste, kojoj njegovi bližnji nisu znali uzrok. (Pravoslavni Hrišćani taj uzrok znaju: spopadao ga je zli duh, kao i ostale "proroke" koji proriču iz stanja opsednutosti!).

    Najbolji način da se oceni kakav je prorok je provera da li su se njegova proročanstva ispunila. Godine 1991. u Beogradu se pojavila knjiga "Nostradamusova proročanstva", koja je izazvala veliku pažnju javnosti i veoma se dobro prodavala. Ljudi su danas verovatno zaboravili šta su tamo pročitali, i kako se "prorečeno" poklopilo sa stvarnošću. No, da ih podsetimo.

    Za godinu 1991. pisalo je da će prestati potreba za Atlantskim paktom. NATO se, od tada do danas, širi sve više.

    Godine 1992, 7. juna, bilo je predviđeno rušenje nacionalističkih ideja i stvaranje "stvarne demokratije": "Nacionalizmi su suzbijeni... Svi veruju u veliko ljudsko bratstvo". U to vreme, besneo je rat na prostorima bivše Jugoslavije.

    Godine 1993. najavljena je nova, "crvena" religija na Bliskom Istoku. Jedan od vođa te religije he platiti glavom, a drugi se sakriti u rulji. Ništa slično se nije desilo.

    Trebalo je, po Nostradamusu, da 1995. prisustvujemo jednom verskom ratu, koji he voditi afričke trupe izazivajući pometnju u "Svetom Rimu". Rimovano, proročanstvo je glasilo ovako: " Papa he biti zarobljen na brodu, i sva papska dobra he da odu". Komentar je izlišan.

    Da je bilo po Nostradamusovom, na prestolu "pontifex maximusa" od 1996. trebalo je da sedi izvesni Sabinjanin. Međutim, tamo je još uvek Poljak. Takođe, moralo se desiti da se na Istoku pojavi Veliki Učitelj (komentatori centurija su mislili da je reč o početku Novog Doba na čelu sa Sai Babom). Najavljen je i strogi zakonodavac, koji bi obuzda shizme.

    Za godinu 1997. Rimska crkva je "otkrivena" kao organizacija koja će strožije kažnjavati jeretike. U aprilu je trebalo da bude strašan zemljotres na Apeninskom poluostrvu i da se otvori grobnica velikog Rimljanina.

    Čitaocima je ostalo da sami prosude koliko se od svega što je najavljeno ispunilo. Nostradamusove centurije nisu ništa drugo do žalosna zbrka, koju može da tumači kako ko xoće, i da u njih učitava šta mu se svidi (po okultističkom hermeneutičkom principu koji je naš narod umešno sažeo u formulu: "Što je babi milo, to joj se i snilo"!).


    Napomena:Nostrodamusova prorocanstva su prevodjena i tumacena u dnevnopoliticke svrhe,pa ih tako treba i shvatiti.Njegove cetverce jos niko nije desifrovao,najblizi tome bio je prorok Prokic,cije rodjenje je slavni prorok Nostradamus video skoro 5 vekova pre.Dobar deo prorocanstva treba tek da se ostvare.
    Last edited by Vesna; 02.03.2012 at 20:18.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  4. #13
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA -I-



    Blagosloven dan u koji izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!

    Slava i hvala milosti Gospodnjoj što mi otvori duhovni vid te progledah i spoznah opasne zamke đavolske, koje postavi nečastivi lakovernim i duhovno neprosvećenim ljudima, preko poznavanja tajni zvezdane magije astrološke!

    I Crkvi Hristovoj koja me preko slugu svojih na vreme zaustavi da ne pogubim dušu svoju i duše onih koji verovahu mome "gatanju po zvezdama".



    Duhovno ozdravljenje



    Prošle su dve godine otkako sam prestala da se profesionalno bavim poslom "astrologa", vreme koje mi je bilo potrebno da duhovno ozdravim, da se oporavim od pogubnih posledica po dušu i telo usled lakomislenog uplitanja u zabranjena znanja i tajne nepotrebne čoveku, osim na sopstvenu propast. Mnogi koji krenu ovom stazom boluju od nejasnog uverenja da čine bogougodno delo, da pomažu ljudima i služe Bogu, ne sluteći da je "bog" kome služe - satana. Na početku svoga rada i sama sam živela u uverenju da činim dobro, i ništa me nije moglo uveriti da to nije istina, osim života koji je potom usledio.

    Ove redove pišem iz dva razloga: prvi je - potreba da svojom ispovešću pomognem zavedenim dušama koje rade posao astrologa, i onima koji traže njihove usluge, jer obe strane čine veliki greh. A ljude koji znaju kom gospodaru služe, i to čine svesno, žalim kao duhovno mrtve, iako telesno žive. Mada, za sve, pa i za njih nade uvek ima, jer, nikad nije kasno pokajati se i - preobraziti!

    Drugi razlog je - iskupljenje! Kako sam i sama bila nesvesni demonski sluga i učitelj mnogima koji su za mnom u neznanju pošli putem propasti, osećam odgovornost da im ukažem da su duhovne staze i učenja koja nam se nude u mnogobrojnim oblicima sa Istoka i Zapada, sva lažna, osim Isusa Hrista, čiji put i mi treba da sledimo.



    Greh slavoljublja



    Ima mnogo grehova zbog kojih se čovek nalazi u vlasti satanskoj, a suštinski greh kome sam robovala i koji mi je bio zao gospodar mnogo godina jeste - slavoljublje! Verovala sam da mi je namenjena posebna sudbina, uzvišen zadatak koji imaju samo izuzetni ljudi. Na pozornici života, mislila sa, meni je namenjena glavna uloga... Povlašćen položaj u porodici i poneki talenat kojim me je Bog obdario samo su me učvrstili u tom uverenju. Tako se gordom umu "prirodno" prilepilo sujetno znanje astrologije koja te lako i brzo uzdiže na pijedestal "mudrosti", jer, tobože, znaš sve tajne neba i zemlje, svima deliš savete, imaš ljudske sudbine u "malom prstu", prorok si, a proroci svuda uživaju veliku čast.

    Sada, dok pišem o ovome, tuga me obuzima zbog besmisla i praznoverja koje se preko astroverovanja predstavljalo kao nekakvo veliko znanje...

    Iako sam rođena u patrijarhalnoj pravoslavnoj porodici, krštena odmah po rođenju, vaspitavana strogo, bila primer dobrog đaka i studenta, osobe koja svesno ispunjava svoje obaveze, do skora sam prezirala i odbacivala ono jedino vredno i zdravo utemeljeno u mojoj ličnosti, kao zastarelo, u neskladu s Novim Dobom, kao smetnju evoluciji čovekovoj. Porodica je vremenom zaboravila na Boga i Crkvu Božiju, a običaje je držala reda radi. Udajom sam ušla u ateiziranu sredinu koja za Boga uopšte nije znala, i sve hrišćansko i svetosavsko joj je bilo strano, čak mrsko. Njihov bezbožan način života me je boleo, jer su oboleli moralno i duhovno, ali nisam znala od čega je došla bolest i gde je lek protiv takvog stanja. Sve oko mene je bilo u užasnom neskladu, nerazumevanju i neljubavi...

    Jedan greh vuče drugi. Jedan pad vuče novi, još dublji. Fanatična potreba za sticanjem znanja vodila me je sa proučavanja jedne oblasti za drugom, jednu filozofiju života sam zamenjivala drugom, dok se nisam srela sa okultizmom koji je izgledao kao kruna svega naučenog što čovek može da primeni u praksi. Daje odgovor na sva suštinska pitanja smisla i cilja života. Otkrovenje Tajne... Pošto nisam bila evanćelski obrazovana, nije za mene postojalo ništa s čim bih uporedila novostečeno znanje. Zadovoljilo me je objašnjenje "učitelja" da se samo "naprednim duhovima" otkriva ono što je inače skriveno, nedostupno. Iako nisam znala da je to od Boga zabranjeno i za ljude, od početka sam osećala da tu nešto ne valja. Svi su radili tajno, pod pseudonimom, a ja sam odmah želela u javnost, jer, ako je dobro kao što izgleda, ona treba svima da posluži, razmišljala sam.

    Kad sam otovrila vrata svoga srca astrologiji i hiromantiji (gledanje u dlan), i vrata svoga doma učiteljima drevnih okultnih učenja Istoka, počeo je moj pad... Teren mu je pripravljen mnogo ranije, a sada je zapečaćen - duhovnim opravdanjem bezbožnog načina života.

    Moj pad okolina je doživljavala kao napredak, uspeh, i ja sam svesrdno podržavala tu iluziju.

    Popularnost je došla preko noći. Još se nisam temeljno učvrstila u svom novom znanju i zvanju, već me je poznavao ceo grad, telefoni su zvonili danonoćno, novine, radio i televizija su mi širom otvorili svoja vrata... Poštovanje i priznanje od strane ljudi došlo je munjevito i bez provere toga šta ja to stvarno radim i kako radim. Nastojala sam da trudom i radom opravdam svoj uspeh, ali to je u celoj priči bilo sporedno.

    Kao da je bilo dovoljno što sam dala svoj pristanak svetu okultizma, da bi se svet meni poklonio...

    U početku, slava mi je godila, jer mi je omogućavala da rešim mnoga materijalna i profesionalna pitanja sa lakoćom. Uostalom, to sam i želela: postala sam poznato ime, neko čije se mišljenje uvažavalo, novinari su me intervjuisali, pitali za stav o ovom i onom važnom pitanju, događaju, ličnosti, i to sve zato što znam tajne nedokučive astrologije... Većina ljudi sa kojima sam dolazila u dodir verovali su bezrezervno astrologiji; za cenu nisu pitali iako nije bila mala; rado su plaćali naručene horoskope za celu porodicu; tražili mesečne, kvartalne, godišnje; usklađivali svoje poslovne i privatne obaveze sa kretanjem zvezda. Bila sam savetnik savetnicima: advokati, profesori, političari, sudije, umetnici, lekari, biznismeni - uglavnom su bili moji klijenti. Znala sam koliko ne znam i čudila se kako mi traže savet u ozbiljnim profesionalnim i društvenim pitanjima. Rečeno snimaju na trake, kasnije preslušavaju, najčešće postupe po uputstvu.

    Ubrzo sam izbila u sam vrh stručnjaka za ovu oblast. Nisam ni slutila da se nalazim na vrhu ledenog brega čije je podnožje u paklu. Ljudi su mi istinski verovali, i to me je obavezivalo na veliku odgovornost. Imponovala im je moja obrazovanost jer se ovim poslom uglavnom bave neuki, i to je bila nekakva garancija stručnosti. Dugo sam posvećivala pažnju svakoj osobi koja mi dođe, stalno spremna na dodatne savete, kontakte, eventualno druženje. Mnogi klijenti su mi postali prijatelji.

    Moja tumačenja horoskopa su bila zanimljiva, potkrepljena mnogobrojnim primerima iz svetske kulture, filozofije, književnosti. U velikom procentu tačna proricanja budućnosti, analize ličnosti adekvatne, često i osoba koje nisu prisutne, da je to bilo zapanjujuće. Bila sam toliko sigurna da će se rečeno ostvariti tako da sam bez straha snimala sve na trake, verujući u svoje znanje, intuiciju i - Božiju pomoć. Živela sam u uverenju da činim bogougodno delo, da pomažem ljudima, te da "bog" neće dozvoliti da pogrešim jer sam u njegovoj službi.

    To što sam izuzetno zarađivala smatrala sam prirodnim jer sam puno i davala. Doživljavala sam kao Božiju milost, jer se moj rad poklopio sa vremenom strašne inflacije od 1989. do 1993. Bog je dao meni da ja dam drugima... Istina, ponekad sam se pitala da li je u redu da neko plati 50 ili 100 maraka za horoskop dok drugi nemaju da jedu. Savest sam umirivala tako što sam primala sve koji žele da dođu kod mene a ne mogu da plate, bez razlike. I materijalno sam pomagala neke koji su bili u teškoj situaciji, uglavnom rođake i prijatelje. Ipak, pre svega, udovoljavala sam soptvenim prohtevima i željama, i konačno mislila da sam veoma sposobna, veoma uspešna, vrlo pametna, da he uvek tako biti, i da to i zaslužujem. Ako mogu isto što i ja, neka sednu i nauče astrologiju. Videće da to nije nimalo lako.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  5. #14
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA -II-


    Savet dobrog starca



    Vreme mi je polako otkrivalo laž mog novog položaja, jer sam i sama pored spoljašnjeg sjaja u dubini duše bila veoma nesrećna. Toliko da sam želela da umrem, jer sve to što radim, ceo život, nema nikakvog smisla. I slava, i novac, i znanje ništa ne vrede! Moje unutrašnje biće nesvesno zna da nije na pravom putu i zato u svemu vidi besmisao, a koji je pravi put ne zna!

    Razumela sam ljude koji su mi dolazili, osećali se promašeno i prazno bez obzira što žive u pristojnim porodicama, što su se ostvarili u poslu, ili imaju neko veliko bogatstvo. Znala sam šta im nedostaje, jer to isto i meni je nedostajalo. Zato jure od gatara do vidovnjaka, od iscelitelja do ekstrasensa, spremni mnogo da plate samo da bi našli lek za svoju jadnu dušu, zarobljenu grehom i lažju. Istinski sam ih volela i oni su to osećali. Iz toga razloga su želeli pre kod mene nego kod drugih, jer su videli da mi nije cilj samo novac. Jadni ljudi! Pričam priču koja im godi i "češka uši", prodajem pamet, pažnju, vreme koje im posvećujem, ali, vidim - rešenje za njihove probleme nije kod mene.

    Kad mi se prvi put rodila ozbiljna sumnja u sve što radim, taj točak se nije više mogao zaustaviti. Osećala sam da Božija istina daje konačne odgovore, a slabosti i šupljine okultizma predstavljaju još jednu obmanu u nizu svih lažnih vrednosti ovoga sveta.

    Otišla sam jednom prilikom na selo i komšija, pobožan starac, koji je čuo šta radim, reče mi: "Dete, okani se đavoljeg posla, uzeće ti dušu!"

    Osećala sam se superiorno, sveznajuće pred smirenim starcem od 86 godina, pa se upustih u široku diskusiju da mu objasnim svu mudrost drevnog znanja koje pomaže ljudima da otkriju najskrivenije tajne o sebi, a mi živimo pored toga neuki, kao i naši sveštenici koji nam ne daju da se duhovno uzdignemo kako bi držali monopol nad narodom. Okultisti, tj. alternativci kako se to popularno zove, su im konkurencija i zato ih ne vole. Jer oni posao isceljivanja rade bolje, iskrenije... Pomažu ljudima da spremni uđu u 21. vek, razvijajući višu svest, umne potencijale, telepatiju, vidovitost, sposobnost samoisceljenja.

    Bogobojažljivi starac mi odgovori: "Mi dete, ovde u selu ne znamo za to, a opet lepo živimo. Mož' biti da je tako k'o što govoriš... Ali, mi znamo za Boga istinitoga, Hrista Spasitelja i veru pravoslavnu... Nego, valjda su tebe ovi nekrsti na vakultetu tome naučili?"

    Aa, ne znaju ni oni za to! I oni pripadaju Starom dobu, Eri Riba koja prolazi. To je mudrost još veća od njihove... I tako, sve vere, sva znanja dostupna ljudima, sva božanstva, treba da služe čoveku na korist. Ako nije prevara, zloupotreba, i na silu, već od njihove dobre volje - sve je u redu.

    Blaga upozorenja dobrog starca potkrepljena primerima onih koji su teško stradali ako su se bavili bilo čime što je van učenja Crkve, nisam uzela ozbiljno. Kad je rekao da će se moliti za mene, odmahnula sam rukom govoreći mu da se mane tih praznoverica jer to ne pomaže...
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  6. #15
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA -III-


    Kanal demonske sile



    Radila sam preterano, ponekad i po 16 sati dnevno da bih ispunila sve obaveze. Radila sam sa mnogo entuzijazma i odricanja odrađujući svoj "karmički dug" i služeći "bogu"i ljudima. Pisala mnogobrojne članke po novinama, učestvovala u radio i TV - emisijama, vodila Školu astrologije, sa ciljem da što više ljudi uz moju pomoć sebi pomogne, stekavši da što više ljudi uz moju pomoć sebi pomogne, stekavši pravo znanje i obrazovanje.

    Veliki napor je pratio i veliki zamor. Više nisam imala mira spoljašnjeg ni unutrašnjeg. Oko mene je suviše ljudi koji su, izgledalo je, nemilosrdni u svojim zahtevima. Rasipaju mi vreme i energiju. Trudim se da savesno odgovorim na sve pozive, ali ne mogu. Pretrpana sam i umorna od svega.

    Na početku, godinu-dve, osećala sam veliki polet i energiju. I sama sam se čudila odakle mi toliko snage. Pripisivala sam je posledicama svog duhovnog rada... Ljudi oko mene su to uviđali, divili se, želeli da i oni nauče kako da postanu bolji nego što im, sada znam, ne treba i što im škodi: "To je moj posao, oni imaju svoj, ali, baš ako hoće..." Opet se branim velikom cenom. "Neka plate, naučiće..."

    Mesecima, godinama kasnije slede povratni odgovori da su, mojom pomoći, uspeli u onim oblastima koje su ranije predstavljale problem. Žene su naučile kako da postanu "veštice", a muškarci "demoni". Sad vidim kako je to lako: zaboraviš na Boga i ljudskost, pustiš se i začas se nađeš u carstvu tame...

    Osetila sam u sebi neku čudnu moć! Silu koja ima vlast nad ljudima i oni joj se rado potčinjavaju. Postaju zavisni od moje priče, razgovora, prisustva, traže usmerenje, pomoć pri donošenju odluka, spremni su na sve samo da ih ne odbacim. Žele da im budem "učiteljica", duhovni vođa, što ja odbijam, jer me to, ipak, plaši. Često su me sanjali i po uputstvu iz sna dolazili meni.

    Osećala sam veliku odgovornost za sve te ljude koje mi Bog šalje i zato nisam nikad ni u čemu prešla granice dozvoljenog, ili što bi bilo na štetu bilo kome. Jer, znala sam, ta " moć" nije moja, već " božija", znala sam da ne smem da je zloupotrebim.

    Vremenom sam počela da primećujem da nisam "sama". To prisustvo "sile" registrovala sam kroz nekakav "trubni" glas u tumačenju horoskopa. Iskusniji od mene su mi objasnili da sam kanal "više sile" koja mi pomaže i to smatrali velikim postignućem. Gledanje u prošlost išlo je lako, budućnost takođe. Uglavnom sam davala iznenađujuće tačne podatke u osobama koje ne znam, od opisa karaktera ličnosti do događaja iz života. Kad nisam sigurna koncentrišem se, i sa levog ramena kao da čujem glas, unutrašnjim sluhom, koji i kaže šta treba.

    I sama sam u snovima dobijala uputstva šta da radim. Ili, šta će se desiti. Predskazanja su se uglavnom ispunjavala. Bivala sam zaprepašćena osobama, mestima ili situacijama koje sam viđala mesecima ranije u snu, a kasnije na javi. Ponekad dobijala znanje "iz viših sfera", i kad bih kasnije došla do knjiga i pročitala već naučeno, bio je to vrhunac iznenađenja. Rado sam pričala ljudima šta mi se dešavalo, jer me je zabavljalo da je nešto tako moguće.

    I fizički sam se promenila. Uvek sam volela diskretan izgled bez ukrasa i šminke, a sada je bilo suprotno. Ofarbala sam kosu u crvenu boju, oblačila se upadljivije, ponašala se dosta agresivno. Nekim čudnim putevima su mi stizali na poklon prstenje, plaštevi, magijski simboli; dolazili neobični ljudi, kao da nisu sa ovog sveta, čuli su za mene, da me upoznaju, da se udružimo i sarađujemo, i slično.

    Jedna drugarica mi reče: "Ličiš na modernu vešticu!" Ova rečenica me je uplašila jer nisam primećivala da se menjam. Uvek sam morala biti blistava, dominantna, interesantna, pobednička, zavodljiva. Od toga je donekle zavisio i moj status, ugled u poslu. To što sam govorila ljudima kakvi treba da postanu morala sam i sama biti. Veštice sam zamišljala ružnim i starim.

    Uostalom, nisam verovala da postoje veštice i đavoli, mislila sam da je to samo metafora. A u "boga" sam verovala, mada sasvim nejasno. Nisam poznavala Boga Istinitoga i Jedinoga i nisam ispunjavala Njegove zapovesti. Tek kasnije sam otkrila da je najveći uspeh satane da nas ubedi da on ne postoji. Tad smo u njegovoj vlasti bez otpora.

    Promenio mi se i karakter. Sve se usklađivalo sa mojom novom ulogom. Prava moja suština stidljivo se povukla pred lažnim sjajem koji je blistao upadljivo. Izgledalo je da rastem, da napredujem u svakom pogledu. Astrološki rad je pratila joga, meditacija, vegetarijanski način ishrane, vredno proučavanje mnogobrojnih okultističkih disciplina i vedantičke filozofije. To je bila moja duhovna praksa i ja sam je ozbiljno primenjivala.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  7. #16
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA -IV-


    Demonske sluge



    Otkriće da većina astrologa ne veruje u Boga za mene je bilo pravo iznenađenje! Bila sam uverena da smo svi mi "božije" sluge na istom zadatku. Zatim otkrivam, da se služe lažima, da su pohlepni na novac, plaćaju visoke sume da se domognu medija, da se reklamiraju; smatrala sam da kvalitet rada sam sebe reklamira i nikad nisam ni dinara uložila u tu svrhu. Prevarom ljudima otimaju pare, žive nemoralno odajući se kocki, drogi, alkoholu, dok su preljube i blud prirodan način života. Sujetni, zli, duhovno poremećeni ljudi! Koga će oni da izleče kad su sami bolesni? Bože dragi, jesam li i ja kao oni?!

    Ljudi kojima sam donekle verovala ovakvu pojavu su objašnjavali niskom evolucijom svesti, te da se služenjem u sferi duhovnog rada najbrže čiste i da je prirodno što je mnogo takvih. Samo retki, izuzetno napredni, u koje spadam i ja, nalaze se u višim sferama, jer su uveliko sebe pročistili od strasti.

    Sada, dok ovo pišem, stidim se pred sobom, kakva sam bila i kakvim sam besmislicama verovala kao da su nekakve uzvišene istine. I još tome proučavala druge ljude!

    Kakva demonska gordost! Smrtonosna hrana sujetnom egu koji se nasitio i presitio laži, pa je kao mehur od sapunice pukao kad više nije imao kud.

    Posle jedne TV-emisije u kojoj sam bila gost sa još nekoliko đavolovih sledbenika, zgrozila sam se nad lažima i prevarama koje se, uz saradnju urednika i televizijskih trikova, serviraju jadnom narodu kao poslednje istine samo da bi se zaradilo što više novca. Nas predstavljaju kao nekakve svece, iako se na licu svakog čita ko je i šta je. Postajalo mi je jasno: "Ovo što radimo je veliko zlo! I ja dobrovoljno učestvujem u svemu, prednjačim u tom veštičijem skupu".

    Tada sam odlučila da se više ne pojavljujem u javnosti. Da ne učestvujem u toj masovnoj prevari i pljački, masovnoj hipnozi duhovno ojađenih i slepih i gluvih, koji plaćaju po sto maraka za tri minuta straha, jer ih najčešće tobožnji vidovnjaci šokiraju strahovitom budućnošću ili nekom užasnom crnom magijom da bi opravdali svoju cenu i rad. Povučena, u samoći, mogu ispravno da radim sa ljudima i da im istinski pomognem, mislila sam.

    Na svim skupovima i seminarima počela sam da uočavam da sam upala u društvo prljavih, pokvarenih nečasnih neznalica i varalica, veštica i demona. Često sam primećivala da fizički liče na svoje uzore. I bukvalno ih videla u tom strašnom obličju kakvim nam se na slikama prikazuju adski svetovi.

    Sve religije, sve hramove, gurue i učitelje priznaju, samo ne Isusa Hrista, Crkvu Božiju, Presvetu Bogorodicu i sveštenike Hristove! Sva literatura sveta je poželjna za čitanje osim sveštenih knjiga Svete Pravoslavne Crkve Hristove! Ja sam poštovala svoju duhovnu tradiciju u istoj meri koliko i druga učenja, jer mi se činilo da je tako ispravno. U srcu sam osećala veliku razliku kad se molim Gospodu Isusu Hristu ili ponavljam mantru Krišni i Šivi. Od prvog mi je dolazila radost i mir, od drugog hladnoća i ravnodušnost.



    Gospode,spasi me



    Gospode, gde sam to i šta radim?! Otkud ja u ovom vilenjačkom kolu?! Kao da se nalazim u strašnom košmarnom snu.

    Kako da probudim? I gde je izlaz iz ovog lavirinta? Sveznajući Bože, samo ti znaš i samo mi ti možeš pomoći!

    Od tad sam radila povučeno, prestala da naplaćujem, i gledala kako da prekinem sa svim tim. Lečila sam se nevešto od slavoljubivosti, uviđajući da mi je slava mnogo zla donela. Žuđena popularnost postala je pretežak teret za moja pleća... Počela sam da ubiram gorke plodove koje sam zasejala... Dotadašnji rad me je obavezivao i nisam mogla tako lako da se povučem, iako sam to želela najviše na svetu.

    Više nigde nisam mogla da se pojavim kao običan čovek već uvek samo kao opšte poznati i priznati astrolog koga saleću mnogobrojnim pitanjima i traženjem saveta:

    Ide mi Mars 8. kućom? Šta da radim? Da li će doneti bolest porodici?

    Saturn mi je u 7. kući. Da se odmah razvedem ili da sačekam da on povuče prvi potez?

    Pomagaj, skratila mi se linija života! Umreću! Odjednom sam uvidela sav besmisao njihove i moje priče. Od mene traže nemoguće, gotova rešenja, skidaju odgovornost sa sebe prebacivši je na slepi fatum, ili drugog, a planetama i zvezdama pripisuju ono što su sami dužni da urade...

    Kažem, molite se Bogu, On će vam pomoći, idite u crkvu, razgovarajte sa sveštenicima... Sada sam imala jasnu svest da je ovo njihov posao a ne moj. Vidim, više veruju meni, ili svakom priučenom gataru i vračaru nego Bogu Svemogućem... Užas! Šta napravih! Bože, oprosti mi! Spasi me i pomiluj, grešnu... Osetila sam da sam zaista grešna, da sam kriva, osetila sam istinski strah pred Božijom kaznom.

    Moj duševni nemir postajao je sve neizdrživiji. Teret odgovornosti je postao nepodnošljiv jer sam shvatila da sam grešila. Oni netačni odgovori koji su se smatrali normalnim u svakom poslu počeli su da mi opterećuju savest. Ja lažem! I za laž uzimam novac. Nije me utešio veliki procenat tačnih odgovora, ili pohvale ljudi da sam im pomogla, da im se posle susreta sa mnom život preokrenuo. Kakva je to istina ako nije stopostotna istina? Ako je pola laž, onda je laž! Onda nije od Boga!

    Svog "duhovnog vodiča" koji mi je bio pomagač, koga sam smatrala anđelom, dobrim duhom, više nisam mogla da " otpustim". Jasno sam osećala njegovo prisustvo kako me goni da činim i govorim suprotno od onog što želim. Ponekad sam čula "unutrašnje glasove". Um mi je bio strašno rastrzan.

    Imala sam jaku potrebu za samoćom. Da pobegnem, da se odmorim, da zaboravim na planete i zvezde i sve te neverovatne ljudske sudbine. Da prestanem da se izražavam tim hibridnim okultističkim jezikom neistine.

    Videla sam da moć koju ti satana daje ne može da se koristi bez manipulacije ljudima, i samo u egoistične svrhe. I kad pokušam da činim suprotno to nekako ne ide jedno sa drugim. Ljudi traže da njima manipulišeš, nude se jer su izgubljeni, duhovno dezorijentisani, a ta praznina se mora nekim sadržajem popuniti.

    Moj telefon je bio javan. Zvonio je danonoćno. Sačekivali su me ispred zgrade, molili preko prijatelja da ih primim, nudili dvostruke i trostruke cene samo da dođu kod mene. Nigde se nisam mogla skloniti. Osećala sam se kao u klopci. Sebe sam doživljavala kao roba astrologije. Iako sam htela da je zaboravim i odbacim, uvidela sam da to neće ići lako, jer mi ljudi i porodica to ne daju. Smatraju me ludom što u vreme najžešće krize odbacujem siguran izvor prihoda.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  8. #17
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA -V-


    Lažni prorok



    Primetila sam jednu neverovatnu stvar. Novac, kojeg je bilo mnogo, kao da je proklet. Ništa dobro s njim nije moglo da se uradi. Gubio se, topio, ulagao u promašene poslove, jednom rečju - donosio zlo. A danas, kad ga nemam, sa malo postignem mnogo više. Počeo mi se gaditi. Zarađujem ga gatanjem! Veštica! Neka što pre ode od mene. Bolje mi je da gladujem, ili da prosim, nego da ga na ovakav način zarađujem! Ovo je nepošten način, svejedno što ljudi to opravdavaju "prodavanjem znanja i veštine".

    Lažna nauka! Lažni učitelji! Lažni proroci! Satanine sluge! I ja jedan od njih! Ova spoznaja me je porazila. U to vreme sam se osećala ništavno i bedno, bez samopoštovanja ili bilo kakvog samoopravdanja. Nije bilo potrebno da me iko osudi jer sam samu sebe najviše osuđivala.

    Okultno znanje astrološke nauke pokaza se plitkim, praznim, dosadnim. Šablon koji se večno ponavlja, bez dubine, bez rasta u saznavanju, bez mogućnosti da čovek dobije stvarne odgovore na svoja pitanja. Za kreativno biće nekreativna astrologija se pokazala zaglupljujuća, a jezik kojim se služi - ograničavajući. Otvori ti oči za jedan ugao razumevanja čoveka, ali zato zatvori drugih deset.

    Svaki iskren astrolog posle nekog vremena mora priznati da vara: sebe i druge! Samo je pitanje koliko će dugo istrajavati na obmani i samoobmani. Koliko dugo će dobrovoljno ostati u satanskoj vlasti. Kad kaže ne satani, istinski se sve oko njega počne menjati. Ljudi, život, pa i sama "sudbina" koja ga dotad prati kao neka zla kob.

    Ja sam sve to sebi priznala i bila spremna i drugima da priznam. Ali - to nije išlo nimalo lako. Niko nije hteo da čuje, a kamoli da prihvati moje objašnjenje svega što se dešavalo sa mnom i što se i sa njima dešava. Iz porodice su čak stizale pretnje isterivanjem iz kuće ako prestanem da radim.

    U to vreme je, milošću Božijom, Sveto Pismo ponovo došlo u moje ruke. Ranije sam ga čitala, u kući imala tri Biblije, ali u vreme bavljenja astrologijom kao da sam zaboravila da uopšte postoji. Na Crkvu isto tako. Sad se pitam - kako je to uopšte bilo moguće? To se u hrišćanstvu zove prelest. Zar je moć prelesti tako velika? Zar je tako velika moć iluzija ovoga sveta i opčinjenosti njegovim prolaznim lepotama i vrednostima da sam zaboravila na Boga, Božiji zakon, Božiju ljubav?!

    Kao da me je Sunce obasjalo! Kao da sam srela najprisnijeg, najboljeg Prijatelja! Kao da sam doplovila u luku sa olujne pučine!

    Shvatih da sam učinila veliki greh i da moram platiti cenu koja se traži. Bila sam spremna na svaku žrtvu, odricanje, pokajanje, čak i na smrt - samo da ponovo zaslužim oproštaj od Boga. Niko, i ništa više na svetu mi nije bilo važno, do toga. Do Boga.

    Otvorim Sveto Pismo i pročitam: "Ne obraćajte se gatarama i vračarama, niti ih pitajte, da se ne skvrnite o njih. Ja sam Gospod Bog vaš. A ko se obrati k vračarima i gatarima da čini preljubu sa njima, okrenuću lice svoje nasuprot njemu, i istrebiću ga iz naroda njegova" (Levit. 19, 31., 20, 6).

    Vidim da je "gatanje po zvezdama" zabranjeno i da se ono ostvaruje silom demonskom i po našaptavanju demona. Jedan svetitelj reče da je bolje i umreti nego se obraćati za pomoć demonskim slugama, te da oni koji traže pomoć od gatara i vračara sebe lišavaju pomoći Božijeg Promisla. Sve što se u mom životu do tada dešavalo, i način na koji se dešavalo, postalo mi je jasno. U svetlosti Reči Božije bio je osvetljen ceo moj život sa svim njegovim zabludama i mrakovima. Razumela sam izvor zla kome sam robovala, i razloge za činjenje zla, ali i načine prevazilaženja.

    Dakle, i ja sam "lažni prorok" koga će Bog isterati izvan zidova Jerusalima! Služim satani! Đavolove sluge su mi prijatelji! Ubijam svoju dušu i duše onih koji mi dolaze po horoskop... Ubijam svoje dete, jer će i ono plaćati moj greh...



    Spasenje kroz Crkvu



    Crkva! Evo mog Spasenja! Miris tamjana, ikone svetitelja, mir, tišina... Osećala sam prisustvo Božije u Njegovom svetom hramu i osećala istinski život. Povratio mi se mir. Tada ništa na svetu nisam želela do crkvu i službu Božiju. Glas sveštenika na liturgiji i molitve koje je izgovarao i kojima je obujmljivao svet bile su istinski melem za moju napaćenu dušu. Bila sam gladna hrane koju sam tamo dobijala. I želela je što više... Zagledana u blagi Lik Spasitelja roda ljudskog molila sam Ga danonoćno sa suzama i pokajanjem da me oslobodi sveza ćavolskih.

    Lukavi đavo, sad, kad sam pripremila odstupnicu, izlazi preda me sa izuzetno primamljivim ponudama za nove poslove koji se samo poželeti mogu. Bez dvoumljenja sve odbijam, jer vidim klopku koja mi se sprema i iz koje se možda nikad neću spasiti.

    Konačno sam naučila opreznosti. Povlačim se taktički korak po korak, i ne uzbuđuje me što me svet ne razume. Osuđuje me i kritikuje što činim dobro, hoće da me vrati na put zla.

    Koliko je bilo lako ući u društvo demoniziranih, toliko je bilo teško povući se. Ne puštaju te, ulaguju ti se, ili ti prete. Ne mogu preko noći izbrisati iz svesti ljudi naviku koju su stekli prema meni znajući me u određenoj ulozi, pa ni iz sopstvene svesti naviku da razmišljam, reagujem na određeni način. Moja prošlost me drži zarobljenom. Što sam sejala sad žanjem: ko seje laž, žanje muku. Tako je bilo i sa mnom.

    Molila sam se Bogu i po ceo dan da razveže okove greha, da bude milostiv meni grešnoj, i pošto je On Svemogući naći će načina da me izbavi, a ja prihvatam svaki način, pa makar to bila i bolest, nesreća, gubitak svega što imam. I upravo to mi se i desilo. Gubitak svega, što sam gradila posredstvom astrologije, bio je Božiji odgovor na moje molitve.

    Gordoj osobi, kakva sam bila, nije bilo jednostavno da prizna krah, promašaj, prevaru, neznanje naročito, jer sam u prelest upala i zbog neznanja. Morala sam da se ponizim, da se pokajem, da iz srca iščupam sve što sam do tada ulagala u sebe, jednom rečju - da umrem, da bih se ponovo rodila.

    Kao davljenik sa slamku držala sam se Svetog Pisma. To je bila jedina knjiga koju sam čitala, i prvi put mi ni jedna druga nije bila potrebna. Svaka reč me je okrepljivala i jačala u veri da ću pobediti zlo. Oživela sam iznutra, osetila radost, tihu i smirenu i konačno pronašla ono za čim sam oduvek tragala, cilj i smisao života. Pronašla Boga. Više nisam htela, ni smela da grešim.

    Usledili su razgovori sa sveštenicima hrama Sv. Aleksandra Nevskog u Beogradu, predavanja, misionarska škola, što mi je pomoglo da se duhovno uzdignem, preporodim, ispovešću i pokajanjem da promenim dotadašnji način života. Crkva je za mene zaista postala Nojeva barka spasenja i bez nje više nisam mogla. U srcu sam osećala neizmernu zahvalnost njenim slugama uz čiju pomoć sam se otrgla od pakla. Žarko sam želela da se nekako odužim, pa se trudim da svojim primerom, (pričom) mnogim prijateljima dam podstreka da se vrate svojim korenima, pravoslavlju, Crkvi i bogougodnom načinu života.



    Čovek je viši od zvezda



    Davno pročitana rečenica vladike Nikolaja Velimirovića: "Po hrišćanskom učenju čovek je viši od zvezda", tek tada mi je postala jasna jer sam svojim životom istinski spoznala šta to zapravo znači.

    O, voljeni Hriste Bože kako Te ranije nisam znala?! Koliko bih patnje i muka, poniženja i lutanja izbegla! Ali, opet sam Ti neizmerno zahvalna kad pomislim da je mogao proći ceo život a da Te ne upoznam, živeći nedostojno u grehu i zlu.

    Ko nije sa Mnom, protiv Mene je...

    Ko sa Mnom ne sabira, rasipa...

    Ja sam Put, Istina i Život...

    Ja sam blag i čovekoljubiv...

    Bože dragi! Kako su ove reči istinite! Kakvi smo mi to hrišćani kad ne poznajemo svoga Učitelja? Niko mi nije pričao o Njemu jer Ga niko ne zna. Plamena ljubav prema Bogu, istini, dobru, zahvatila je celo moje biće. Opijena tom ljubavlju, nisam mogla po svu noć da spavam... pisala sam Mu pesme...

    Počela sam svima da pričam o Spasitelju, o spasenju, o Božijoj ljubavi i milosrđu, o cilju života, o sebi kakva sam bila...

    Sve sam izgubila! Ime, ugled, materijalna dobra... Nisam žalila nimalo jer sam znala da gubim lažno da bih zadobila ono pravo. I tada, a naročito sada, čini mi se da sam premalo žrtvovala u odnosu na ono šta sam dobila. U mom pokajanju

    Bog mi se smilovao, te sam lako podnosila teškoće i samoću. Videvši moje pokajanje potkrepljeno delom, većina iskrenijih prijatelja se okrenula Bogu, što mi je bilo posebno milo jer sam osećala krivicu, zato što sam ih dotad navodila na zlo.

    Iz istog razloga pišem ovu ispovest ne bih li pokazala istinu iskrenim dušama koje su zavedene na put laži da bi im se otvorile duhovne oči i uši, da vide i čuju gde je pravi put spasenja, gde je svetlost, i gde je istina, ne bi li se priklonili voljenom Isusu Hristu i sebe spasili večnih muka.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  9. #18
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    GROM ZAGRME NA SVETOGA SAVU

    (Proročanstva pravoslavnim Srbima)



    "Nastanuće posljednje vrijeme"



    Srbski narod, negda pobožan i molitven, uvek je osluškivao opomene koje su kroz vekove stizale od Hrista Boga i Njegovih svetih tajnovidelaca. Znao je narod da mu napredak zavisi od čvrstine u veri: što je pobožniji, to je blagosloveniji i radosniji, nepokolebiviji na balkanskoj vetrometini i pobedonosniji u bojevima za zemaljsku Srbiju, čiji je večiti obrazac ona Večna, Nebeska. Znao je taj narod da će, kad ljudi otpadnu od Hrista, "nastanuti pošljednje vrijeme", i opominjao je svoje potomke da žive po nebeskome zakonu da im se ne bi desilo da uđu u apokaliptični vrtlog potonjih nesreća. U Srednjem Veku postojali su blagočestivi apokrifi koji su najavljivali šta će se zbiti kad se potomci Adamovi okrenu protiv svog Tvorca, Spasitelja i Utešitelja; takve su opomene mogle da se nađu i u narodnim pesmama.

    U apokrifu "Dvanaest snova cara Šahinšaha" ta su vremena ovako opisana: "Drug će druga prestati da voli... Deca neće poštovati roditelje... Majka će omrznuti čeda svoja, i brat će brata omrznuti... Tada će u čitavom svetu nestati starog suda i pravde... I tada se snahe neće stideti svekara i svekrva svojih... roditelji će decu učiti dobrim delima, a ona ih neće slušati... Kada dođe to zlo vreme, kneževi i episkopi i sudije neće suditi po pravdi, nego po krivdi mita radi. I biće velika glad na zemlji. I u te dane leto će se preseliti u zimu, a zima u leto, i biće zima usred leta". Ovaj apokrif prorokuje da zemlja neće dati ploda zbog bezakonja ljudskih, i da će oganj s neba sve u prah pretvoriti. U "Slovu Epifanijevom" opisi nesreća bogoodstupničkog čovečanstva se nastavljaju: "Tada će drug druga na smrt predati, i brat braću svoju, i bližnji bližnjeg svoga i otac decu i deca oca... Bludničiće otac sa kćerkom i sin sa materom i brat sa sestrom... I biće u vreme ono gromovi strašni na nebu i veliki zemljotresi i veliki ratovi... I teško će se progneviti Gospod Bog i zapovediće gromu Svojemu odozgo i munjama... i mnogi će gradovi tada ognjem sažeženi biti... Sunce će se u krv pretvoriti, mesec i sve stihije će potamneti".

    U pesmi "Sveci blago dijele" opisuje se "Inđija, zemlja prokleta" kao arhetip bezakoničkog društva; u ovoj i drugim pesmama prikazano bezakonje koje dovodi do prirodnih katastrofa, posle Božjih opomena i poziva na pokajanje. Šta se dešava? "Ne poštuje mlađi starijega... Roditelji porod pogazili i brat brata na mejdan zaziva... Pa brat seku ne pazi pod seku no miluje pod vijernu ljubu. A kum kumu ne pazi pod kumu no miluje pod vijernu ljubu... Đe brat brata na sudove ćera". I zato ništa na rađa, zemlju pohodi srdobolja (dizenterija), velike vrućine, s neba stižu munje koje kažnjavaju bezakonike, itd. U pesmi "Ženidba kneza Lazara" vizija poslednjih vremena, koju JugBogdan čita iz "knjiga staroslavnih", glasi ovako:



    "Vidite li, moja braćo krasna,

    Vidite li, kako knjiga kaže:

    Nastanuće pošljednje vrijeme,

    Nestanuće ovce i šenice,

    I u polju čele i cvijeta;

    Kum će kuma po sudu ćerati,

    A brat brata zvati po megdanu".



    I nastade, čitaoče, to vreme, vreme sveopšteg bezakonja i laži, vreme u kome je Bog dopustio da ljudi žanju ono što su sa đavolom sejali. Tekst koji je pred tobom tiče sa "posljednjeg vremena" u tvom narodu; dakle, tiče se i tebe samoga, i svakog tvog bližnjeg, i svih nas zajedno. Čitaj je, dragi, pažljivo, misli o pročitanom, moli se Bogu da te umudri i prosvetli Duhom Svojim ne samo da razumeš, nego i da tvoriš, da bi nam Gospod, koji opomene šalje pozivajući na pokajanje, produžio vreme milosti Svoje i čitavo Srbstvo izbavio od, kako se u jednoj prozbi prilikom iznošenja petohlebnice veli, "bliske i pravedne Svoje pretnje".
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  10. #19
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    KO SU ISTINITI PROROCI?



    Živimo u preteškim vremenima, vremenima tuge i očajanja, besmisla i nesreća. Granica između dobra i zla u srcu mnogih ljudi je iščezla, pa se sve više bližnjih okreće zlu kao lakšem načinu da se postigne cilj u životu: počev od materijalnog bogaćenja do političke vlasti. Vesti koje stižu sa TV-ekrana, koje donose radiotalasi ili novine sve su gora od gore: svuda ratovi, katastrofe prirodne i društvene, zemljotresi, požari, poplave... Krvava ubistva, od kojih mnoga ritualno vrše satanske sekte... Porodica se raspada, deca se otimaju roditeljskoj kontroli, caruje bračno neverstvo, razvrat i prostitucija svake vrste... Nije nimalo slučajno da se u takvim vremenima ljudi pitaju: "Šta nam donosi budućnost? Šta će biti sutra? Kakvi nas događaji čekaju - da li će se stvari izmeniti nabolje ili će biti još crnje i gore nego dosad?" Na žalost, zbog duhovne neprosvećenosti ili ravnodušnosti prema potrazi za suštinskim odgovorima na ova pitanja, mnogi se obraćaju mutnim izvorima astrologije, vračanja, lažnih proroštava, i na taj način tonu u još dublju tamu neznanja. Budućnost nije nešto što mogu predskazivati razni vračipogađači; ljudski um je nemoćan da prodre sa one strane vremenskoprostornih koordinata koje nas dele od sveta večnosti. Potrebno je da taj, slab i krhak, ubogi umić čovekov bude obasjan svetlošću koja, kao i svaka svetlost, odozgo silazi, od Nebeskoga, Večnoga Uma, od Večne i Nebeske Premudrosti Božje Koja je ovaj svet i stvorila, privevši ga Svojom ljubavlju iz nepostojanja u radost života. Nikakvi Nostradamusi, Deda Miloje, Milje, Vave, Kleopatre i njima slični nemaju veza sa tom Premudrošću, jer ne žive i ne hrane se Njome.

    Ko je ta Premudrost Božja Koja otkriva Svojim slugama šta će biti i uči ih kako da Nju, suštu Svetlost, dostignu?

    Ta Premudrost nije niko drugi do Vaploćeni Smisao, Sin Božji Koji je postao Čovek, Gospod Isus Hristos, i Koji je, radi nas ljudi i radi našeg spasenja, raspet i vaskrsao darujući nam život večni. On je, sa Ocem i Duhom Svetim, stvorio svet; On, sa Ocem i Duhom Svetim, upravlja onim što je stvoreno; On zna i početak i sredinu i konačni cilj svega što postoji, i otkriva to Svojim vernim sledbenicima i prijateljima. Jedino takvi ljudi mogu biti proroci.

    Ko je prorok po učenju pravoslavne vere?[1]

    Ruski bogoslov I. M. Koncevič kaže ovako: "Kroz proroka se neposredno obelodanjuje volja Božja, i zato je njegov autoritet bezgraničan. Proročka služba je - naročiti blagodatni dar, dar Duha Svetoga (harizma). Prorok poseduje naročiti duhovni vid (prozorljivost). Pred njim granice prostora i vremena kao da se razmiču, svojim duhovnim pogledom on ne samo da vidi sadašnje, nego i buduće događaje, vidi njihov duhovni smisao, vidi dušu čovekovu, njegovu prošlost i budućnost. Takav visoki priziv ne može a da ne bude spojen s visokim etičkim nivoom, sa čistotom srca, ličnom svetošću".

    Po "Učenju Dvanaestorice apostola", drevnom hrišćanskom spisu, pravi prorokje onaj koji ima "narav Gospodnju": pun svetosti, ljubavi, čistote, krotosti i smirenja, a u isto vreme silan u reči i delu. Istinski proroci govore Istinu, a ne češu ljude po ušima; istinski proroci ne uzimaju novac za svoja proricanja, i ne bave se nikakvim gatanjem (šolja, karte, horoskop, dlan, itd; svako gatanje je, zna Crkva, demonska veština.) Uz to, proroci nisu puki pogađači budućih događaja; pre svega i iznad svega, oni su svedoci Božjeg prisustva u jednom narodu i njegovoj istoriji, razobličitelji zla i pokvarenjaštva svojih bližnjih i oni koji zovu na pokajanje, jer se približilo Carstvo Nebesko. Kao takvi, oni su neomiljeni tamo gde deluju, i često bivaju ubijeni (prorok Isaija prestrugan testerom, Jeremija ubijen kamenjem, Jezekilj rastrgnut konjima na repove, Jovan Krstitelj mačem posečen). Glavu svih Proroka, očovečenu Božansku Istinu, Hrista, istinomrsci su na Krstu raspeli.

    Gospod Svoju volju ne javlja samo preko ljudi, nego i preko čudotvornih ikona, raznih znamenja u crkvama i manastirima, viđenja koja bivaju pobožnim ljudima, prirodnih događaja i na mnoge slične načine. Zato ćemo u ovom izlaganju pravoslavnih proročanstva o Srbima pomenuti i ovakva znamenja vremena.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  11. #20
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Svetosavlje-Astrologija-Vera

    STAROZAVETNI PROROCI



    Knjiga koja nam otkriva volju Božju i daje pouke kako tu volju vršiti je Sveto Pismo. To je knjiga - svedočanstvo Zaveta (Saveza) Boga sa čovečanstvom koje se, kroz Starozavetnu i Novozavetnu Crkvu, Božjem pozivu odazvalo. Tom čovečanstvu pripadaju svi pravoslavni narodi; između ostalih, i srbski. Prvi Srbi bili su kršteni već u sedmom veku, ali je njihov zavet sa Bogom potvrđen konačno dolaskom među njih najvećeg srbskog sveca, prosvetitelja i učitelja, Svetog Save, a krvlju zapečaćen u Kosovskom boju, pod vođastvom Svetog kneza (po duhu i vrlini cara) Lazara. Srbi od tada, hteli to ili ne, u svakom pokolenju moraju polagati ispit vernosti svom savezu sa Gospodom; u zavisnosti od odgovaranja na tom ispitu, njihova sadašnjost i budućnost su svetle ili tamne, blagoslovene ili proklete.

    Sveto Pismo Starog Zaveta, a naročito proročke knjige, o tome jasno govori upravo na primeru starozavetne Crkve, predhristovskog Izraila, naroda Božjeg. Ako ta štiva primenimo na našu sadašnju situaciju, otkrićemo mnogo značajnog što će nam je razjasniti.

    U knjizi proroka Isaije Gospod preko njega, Svog vernog sluge, upozorava Izrailce šta će se desiti s njima jer su prestali da Ga slušaju. Mada "vo poznaje gospodara svoga, i magarac jasle gospodara svoga", ljudi, najviša stvorenja Božja, neće ni da čuju za Svog Nebeskog Oca.

    Pre svega, u narodu vlada potpuna anarhija; sve društvene vrednosti su pogažene: "I daću im knezove mladiće, i djeca će im biti gospodari. I činiće silu u narodu jedan drugome, i svaki bližnjemu svojemu; dijete će ustajati na starca i nepošten čovjek na poštena" (Is. 3, 45). Među negdašnjim Izrailcima, kao i među Srbima danas, poštenje se ismeva na svakom koraku: kriminal je državni "biznis", mnogi privrednici se, u većoj ili manjoj meri, prljaju kriminalom, na sve strane se pljačka. Uz to, Srbija, po zvaničnim podacima, ima 150 000 abortusa godišnje (po učenju Crkve, abortus je deteubistvo, jer čim se, spajanjem roditeljskih polnih ćelija začne telo detinje, začinje se i duša njegova). Ako se ovako nastavi, bez ikakvog rata, Srbi će, zbog gubitka trke nataliteta sa mortalitetom, do 2030. u svojoj zemlji biti manjina. U Srbiji ima 50 000 narkomana. U Srbiji ima oko sedam hiljada zaraženih SIDOM. U Srbiji se, po videotekama, može nabaviti najgnusnija pornografija, sa prikazivanjem svih vrsta izopačenosti (incesta, skotološtva, itd.) Šta čeka takav narod, zagrdeo u bezakonju, koji neprestano gazi zakon Božji i živi po volji satane? Čeka ga ono što se naziva kazna Božja (koja je, vidimo, već počela).

    Sveto Pismo o kazni Božjoj govori veoma uslovno, u skladu sa ljudskim razumevanjem. Bog nikoga ne kažnjava bezljubavno, "policijski": On samo dopušta, povlačeći Svoj pokrov (zaštitu) sa bezakonika, da zli ljudi žanju ono što su sa đavolom sejali. U tekstu "Zašto Bog ne spreči rat?" Sveti Vladika Nikolaj čitaocima stavlja do znanja da Bog svakom čoveku omogućuje da bude tvorac mira u sebi i oko sebe ispunjavajući Njegov sveti zakon, koji i jeste zakon mira: ljubav prema Njemu, Životodavcu, i ljubav prema bližnjima. Nije Bog kriv kad ljudi ne slušaju, pa, zbog mržnje i pakla u svojim dušama, počinju međusobno da se kolju i ubijaju. On, kao Lekar, daje recept; na pacijentu je da nabavi lek ili da, po svom opredelenju, uzme otrov.

    Kako izgleda ovo na primeru Knjige proroka Isaije?

    " Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vaseljena i opasti; iznemoći će glavari naroda zemaljskoga. Jer se zemlja opogani pod stanovnicima svojim, jer prestupiše zakon, izmjeniše uredbe, raskidoše zavjet vječni. Zato će PROKLETSTVO PROŽDRIJETI ZEMLjU, i zatrće se stanovnici njezini; zato će izgorjeti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati" (Is. 24, 46).

    Šta se dešava sa razvratnim ženama, koje svojim izgledom i ponašanjem mame muškarce na zlo?

    "Još govori Gospod: što se poneše kćeri sionske, i idu opruženih vratova i namigujući očima, sitno koračaju i zvekeću nogama, zato će ih Gospod učiniti da oćelavi tjeme kćerima sionskim, i otkriće Gospod golotinju njihovu (...). I mjesto mirisa biće smrad, i mjesto pojasa raspojasina, i mjesto ljepote ogorjelina. TVOJI ĆE LjUDI PASTI OD MAČA I JUNACI TVOJI U RATU" (Is. 3, 16-17; 24-25).

    Godinama su se Srbi svađali sa Bogom; godinama su se nadmetali u ruženju Pravoslavlja, vređanju episkopa i sveštenika (posle 2. svetskog rata preko dvesta sveštenika Titovi komunisti su svojom rukom ubili!), rušenju svojih hramova i oltara (u Crnoj Gori, na Kordunu, Baniji, u Lici, na Kosovu, pa i u drugim srbskim krajevima). Bilo je mesta gde su terali sveštenike da "služe opelo" Bogu... A sad, vraćaju li se sada Bogu? Pomalo, mnogo manje nego što bi morali. Koliko puta se čuje najveća hula iz usta onih koji su desetlećima brbljali da je"religija - opijum za mase": "Da ima Boga, ne bi nas ovakvo zlo snašlo!". Prorok Isaija takvima veli: "Teško onome koji se svađa sa Tvorcem svojim; crijep sa drugim crjepovima neka se svađa, ali hoće li ko reći Lončaru svojemu: šta radiš?" (Is. 45, 9).

    A narodni vođi? " Puta mirnoga ne znaju, i na putevima njihovijem nema pravde; načinili su se krive staze; ko god ide po njima, ne zna za mir" (Is. 58, 8). Zato su svi putevi ka miru zatvoreni, jer "NEMA MIRA BEZBOŽNICIMA, GOVORI GOSPOD" (Is. 48, 22).

    Šta se dešava? Dešava se da "bezakonja naša kao vjetar odnesoše nas" (Is. 64, 6). A medijske laži i galama o miru samo zamagljuju suštinu problema. To je uzrok propasti, takođe - kada nema istine među ljudima, i kad se za nju niko ne bori: "Nema nikoga da viče za pravdu, niti ima da se pre za istinu; uzdaju se u ništavilo, i govore laž, začinju nevolju i rađaju muku" (Is. 59, 4).

    A u knjizi proroka Jeremije slično se svedoči.

    Muška pokvarenost, kao i ženska, takođe vodi u propast: "Jutrom su kad ustaju kao tovni konji, svako rže za ženom bližnjega svojega. Zato li neću pohoditi, veli Gospod, i duša Moja neće li se osvetiti takvom narodu?" (Jer. 5, 89).

    Bogataši koji nepravedno stiču, tlačeći sirotinju, prinose svoje zlo na onu hrpu koja dovodi do kazne Božje: "Kao krletka puna ptica tako su kuće njihove pune prijevare; zato postaše veliki i obogatiše se. Ugojiše se, sijaju se, mimoilaze zlo, ne čine pravde ni siročetu, i opet im je dobro, i ne daju pravice ubogima. Zato li neću pohoditi, veli Gospod, i duša Moja neće li se osvetiti takvom narodu?" (Jer. 5, 27-29).

    Krvave ratne prilike posledica su umnoženog bezakonja: "I kuće će njihove pripasti drugima, i njive, i žene, kad mahnem rukom Svojom na stanovnike ove zemlje, veli Gospod. Jer od maloga do velikoga svi se dadoše na lakomstvo (otimanje, nepravedno sticanje, gomilanje bogatstva, nap. prir.), i prorok i sveštenik, svi su varalice. I liječe rane naroda mojega ovlaš, govoreći: mir, mir, a mira nema (pogledaj, čitaoče, naslove novina, sadržaje TV i radioprograma - svuda se viče: mir, mir, a jadi sve crnji i gori, nap. prir.). Eda li se postidješe što činiše gad (što se klanjahu Titu i Lenjinu, Marksu i Engelsu, što duše upropastiše bezbožjem, i rušahu hramove svoje vere, nap. prir.)? Niti se postidješe, niti znaju za stid; zato će popadati među onima koji padaju; kad ih pohodim, popadaće, veli Gospod" (Jer. 5, 12-15).

    Gospod je kažnjavao Izrailce preko onih naroda čijim su se idolima (lažnim bogovima) klanjali kad su od Njega, Živoga i Istinitoga, odstupali. Klanjaju se asirskim idolima dođu Asirci i razbijaju ih u ratu; klanjaju se vavilonskim idolima - dođu Vavilonjani i odvedu ih u ropstvo; klanjaju se egipatskim idolima - Egipćani ih napadnu i pobiju. Srbi su se godinama klanjali američkim idolima, i još im se klanjaju: američkom načinu života i mišljenja, američkoj rok-muzici, američkim filmovima, američkim farmerkama, američkoj koka-koli... Za mnoge od njih Amerika je do dana današnjeg ideal: raj za tupo site potrošačke dušice koje ne vide dalje od supermarketa. Zar je slučajno što je Gospod baš Amerikancima dopustio da nas napadnu i poražavaju na sve moguće načine, da bismo već jednom prestali da se divimo svojim unesrećiteljima? Ali, mali broj ljudi meću Srbima o tome razmišlja, a turbofolk pevačica peva:



    " Koka kola, marlboro, suzuki,

    diskoteke, gitara, buzuki.

    To je život, to nije reklama,

    nikom nije lepše nego nama".
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Vera Matovic - Tekstovi Pesama
    Od Darko Kloka u forumu Tekstovi Pesama Narodne Muzike
    Odgovori: 73
    Zadnji Post: 25.11.2015, 19:43
  2. Vera Nesic - uzivo
    Od Milance® u forumu Uzivo Muzika
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 06.01.2013, 10:41
  3. Vera Djuric
    Od Nebojsa® u forumu Narodna Muzika
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 15.08.2012, 23:53
  4. Preminula Vera Ivkovic
    Od Vesna u forumu Aktuelnosti
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 13.03.2012, 17:02
  5. Vera Nesic - Diskografija
    Od Milance® u forumu Korpa Za Otpatke
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 29.01.2012, 23:51

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080