Pica sa mocarelom i dimnjenim vratom

Sastojci

Za testo:

600 g brašna
100 ml toplog mleka
250 ml tople vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kvasac

Za fil:

250 g moccarele
400 g seckanog paradjza sa sokom paradajza
150 g dimnjenog suvog vrata
1 kašika origana
Za podmazivanje pleha:
2 kašika ulja
2 kašika brašna
Za premazivanje pečene pice:
2 kašike ulja


Priprema

1.Zagrejati mleko sa šećerom i sipati ga preko izmrvljenog kvasca u posudu u kojoj čemo umesiti testo. Dodati polovinu brašna i so, rukom mesiti i dodavati postepeno ostatak brašna. Ostaviti 30 minuta testo da nadođe pa premesiti još jednom i podeliti na dve jufke. Prekriti ih krpom još 30 minuta ostaviti testo da nadolazi opet.

2.Testo razvući u krug. Podmazati pleh sa jednom kašikom ulja i pobrašnjiti ga sa jednom kašikom brašna... testo staviti u pleh i formirati ivicu.

3.Staviti 200 g paradajza sa sokom paradajza na sredinu testa i varjačom praviti krugove dok se ne raširi po testu sve do ruba.

4.Jednu supenu kašiku origana rasipati po pelatu.

5.Jednu lopticu moccarela sira (125g) iseći na krugove i rasporediti po podlozi.

6.0ko 70g dimnjenog suvog vrata naseći na kolutove ili jednostavno ako je već sečen iscepkati i slagati između kolutova sira.

7.Temparaturu rerne podesiti na najjače kad pocnete sa izradom testa. Piću peći 10ak minuta. Praktično nije moguće postići temparaturu rerne kao i pica peći. Piće ne bi trebale da se peku dugo i presuše se.

8.Rub premazati sa jednom kašikom ulja čim se izvadi iz rerne. Tako se ostranjuje višak brašna, a dobija se lep izgled ruba. Rub kad porumeni, a sir se istopi i pica je pečena.

9.Sačekati 5 minuta pa je iseći na 4 dela. Ovaj fil omogućuje da dobijete hrskav rub, a sočnost se ne gubi.