Pizza rolat


Sastojci:

200g šunke
tost sir 100g – jedno pakovanje
1 kisela pavlaka
2 jaja
200 g kečapa – dve kesice
500 g kora za pitu
1 donkafe šoljica sa mešavinom vode i ulja – pola šoljice mlake vode i pola šoljice ulja
origano



Priprema:

Fil: umutite žicom jaja i kiselu pavlaku.

Stavite jednu koru i poprskajte je mešavinom vode i ulja, ali nemojte previše kako pica na kraju ne bi ispala gletava. Stavite drugu koru i učinite isto. Stavite treću koru i na njoj tost sir – ja sir redjam po sredini u 2 reda (otprilike 4 komada u svakom redu).

Ponovo ide kora poprskana mešavinom ulja i vode, pa sledeća na kojoj se ređa šunka. Šunku ne seckam, nego kupim već narezanu i kolutove poređam isto kao tost sir.

Zatim opet kora koja se prska, a nakon toga kora na koju se maže kečap. Ovde stavim celu kesicu kečapa od 100 g i malo više

Kora koja se poprska (ovo ste već apsolvirali ), pa još jedna na koju mažem fil od pavlake i jajeta. Stavim malo više od polovine fila.

Na kraju možete da ponovite deo sa kečapom, ili da dodate sloj sa mariniranim pečurkama. Ja pečurke ne stavljam i super je i bez njih.

Kada ste sve lepo nafilovali, umotajte kore u rolnu i stavite u pleh na koji ste već postavili papir za pečenje. Prelijte rolat ostatkom fila i dodajte origano. Ukoliko ste ljubitelj susama, posipajte i susam na rolat.

Rolat stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni i pecite otprilike pola sata dok se lepo ne zarumeni.