Srebro i bronza za Mandicevu i Jovanova

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Montreu u kategoriji do 73 kilograma, dok se Draško Jovanov u kategoriji do 87 kilograma okitio bronzanim odličjem.
Mandićeva je u reprizi finala od pre dve godine poražena od Ive Radoš iz Hrvatske sa 0:1.

Ona je na startu bila bolja od Grkinje Mojsido sa 5:3, a u drugom kolu je bila bolja od Britanke Slavin sa 3:0. U polufinalu je pobedila Petru Petrijašević iz Makedonije skorom 3:0.

Jovanov je u prvom kolu pobedio Poljaka Koleckog sa 1:0, zatim je savladao Nemca Bečmena sa 7:3, dok je u polufinalu izgubio od iskusnog Jermenca Jermejna na zlatan bod.

"Napokon sam ostvario svoj željeni cilj, zahvaljujem se svima koji su me podržavali i verovali u mene, takođe sam zadovoljan što sam deo ekipe koja je ostvarila istorijski uspeh. Ovo je jedan od ostvarenih ciljeva i u narednom olimpijskom ciklusu cilj mi je da se kvalifikujem za Olimpijske Igre u Tokiju", rekao je Jovanov.

Zlatnu medalju za Srbiju na EP u Montreu pre tri dana osvojila je Tijana Bogdanović u kategoriji do 49 kilograma.

"Ovo je najuspešnije Evropsko prvenstvo do sada za Srbiju. Tri medalje i dva meča koja smo izgubili za medalju, kao i mnogo osmina finala je skor ovog prvenstva Evrope", rekao je trener reprezentacije Dragan Jović i dodao:

"Kao što sam najavljivao posle Tijaninog zlata, imamo još boraca koji mogu da osvoje medalju i to se i obistinilo. Draško Jovanov je već duže vreme jedan od naših najboljih seniora. Bilo je pitanje vremena kada će se okititi medaljom. Na zlatni poen mu je izmaklo finale. Tijana i Milica su na dobrom putu da se ovaj pripremni proces dovede do perfekcije za Rio. Imamo još detalja na kojima moramo da radimo, a i dovoljno vremena za to", rekao je Jović.

rts.rs