Novo zlato, Starovic i Ruzicic Benedek prve u Moskvi, cestitke od Vucica

MOSKVA - Srpski dvosed Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek postao je danas novi prvak Evrope u kajaku na šampionatu u Moskvi u trci na 1.000 metara.

One su u trci na 1.000 metara trijumfovale u vremenu od 3:38.564 minuta, ispred mađarskog i rumunskog dvoseda.

Starović i Ružičić Benedek došle su do nove medalje na kontinentalnim prvenstvima, nakon što su prošle godine u češkim Račicica osvojile bronzu.

To je druga medalja za Srbiju, i to druga zlatna, pošto je ranije danas Kristina Bedeč postala prvak Evrope u Moskvi u disciplini K1 na 1.000 metara.


Vučić čestitao zlato kajakasicama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas osvajanje zlatnih medalja kajakašici Kristini Bedeč u jednosedu, kao i srpskom dvosedu u kajaku Milici Starović i Dalmi Ružičić Benedek na Šampionatu Evrope u Moskvi.

"Čestitam vam osvajanje zlatnih odličja na Evropskom prvenstvu u kajaku. Vaše medalje su rezultat vaše upornosti, rada i želje za uspehom, čime ste na najbolji način predstavili svoju zemlju. Želim vam da i ubuduće osvajate najviša odličja i da budemo ponosni na vas kao što smo danas", navodi se u čestitki premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlede Srbije za saardnju sa medijima.

Kristina Bedeč osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini K1 na 1.000 metara, kao i srpski dvosed u kajaku Milica Starović i Dalmi Ružičić Benedek u trci na 1.000 metara na Šampionatu Evrope u Moskvi.

Tanjug