Veslanje - Srpski cetverac osvojio bronzu u Esenu

ESEN – Srpski četverac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar osvojio je danas treće mesto na Internacionalnoj regati u Esenu.

Vasić, Đerić, Vuković i Jagar su bronzanu medalju osvojili pošto su u finalu prošli kroz cilj treći s vremenom 6:53.78 minuta.

Zlato je osvojila posada Velike Britanije (6:48.66), a srebro Hrvatska (6:50.04).

Dan ranije teški četverac u sastavu Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić i Veselin Savić bio je peti u finalu, dok Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik i Nikola Stojić nisu uspeli da se plasiraju u finale.
"Očekivali smo od naše posade da trijumfuje s obzirom da su takmičenje u četvercu bez kormilara drugog dana u Esenu propustili najjači čamci. Osvojili smo tek treće mesto u mnogo slabijoj konkurenciji nego što je bila u subotu i momci nisu zadovoljili. Uslovi na stazi su bili teški, vetar je pravio talase, ali to ne može da bude opravdanje za njihovo loše izdanje", rekao je selektor Nebojša Ilić.

Regata u Esenu je poslednja provera srpskih veslača pred seniorsko prvenstvo Evrope, koje će od 31. maja do 2. juna biti održano u Sevilji.


Izvor; Tanjug