Počinje SP za odbojkašice, Srbija na startu sa Turskom


TRST - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas protiv Turske u Trstu počinje takmičnje na 17. šampionatu sveta, sa željom da se vrati u vrh i popravi utisak sa prethodnog prvenstva u Japanu kada je osvojeno osmo mesto.

Srpskim odbojkašicama nastup u Italiji biće treći uzastopni, ukupno četvrti na prvenstvima sveta, a svi se nadaju da uz malo sreće mogu da ponove uspeh iz 2006, kada su takođe u Japanu, pod imenom Srbija i Crna Gora osvojile bronzu.

Iz tog tima čak šest igračica biće opet u ekipi (Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Suzana Ćebić, Brižitka Molnar, Jovana Brakočević i Nataša Krsmanović), a njihovo veliko iskustvo moglo bi da bude od značajne koristi za sastav selektora Zorana Terzića.

"Iskustvo znači, okosnica ekipe je tu, to što igramo treći put može da bude samo prednost, jer mlađim igračicama možemo da budemo od koristi", rekla je Ognjenovićeva uoči utakmice.
Ona je dodala da svi jedva čekaju da počne šampionat.

"Turska je naš stari rival, igrali smo na Gran priju, to je dobra ekipa, po kvalitetu slična našem rangu. Danas je najbitnija utakmica, ako pobedimo posle bi sve bilo znatno lakše, jer bismo dobile podsticaj za naredne mečeve", kazala je Ognjenovićeva.

Jelena Nikolić smatra da državni tim u Italiji mora da podigne nivo igre u odnosu na Gran pri, gde nije uspeo da se plasira na završni turnir.
"Napokon je došla prva utakmica, nezahvalno je prognozirati šta možemo da očekujemo protiv Turske. Uglavnom smo igrale teške utakmice, ali verujem da posedujemo kvalitet, da ćemo imati dobar pristup od prvog poena i napraviti dobar rezultat", rekla je Nikolić.

Utakmica 1. kola B grupe svetskog prvenstva između Srbije i Turske igra se danas u Trstu od 17 sati.
Učesnici grupe još su reprezentacije Brazila, Kanade, Kameruna i Bugarske.

Izvor; Tanjug