Srbija bez finalnog turnira Gran Prija

MAKAO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na završni turnir Gran Prija, pošto je jutros u poslednjem kolu trećeg vikenda poražena od Južne Koreje sa 3:1 (20:25, 25:23, 25:19, 26:24).

Srpskim odbojkašicama bila je potrebna pobeda i povoljni rezultati sa ostalih mečeva, ali su u odlučujućem susretu pretrpele peti poraz u prestižnom takmičenju.

Najefikasnija u timu Zorana Terzića bila je Brankica Mihajlović sa 15 poena, a po 11 su postigle Sanja Malagurski, Jelena Nikolić i Milena Rašić.Terzoć: Od početka GP nismo vezali dve dobre utakmice

Selektor ženske odbojkaške reprezntacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da nacionalni tim mora da igra dobro u kontinuitetu ako planira da krajem septembra ostvari uspeh na Svetskom prvenstvu u Italiji.
"Od početka Gran Prija nismo odigrali dve uzastopne dobre utakmice. Da bismo na Svetskom prvenstvu imali rezultat kome se svi nadamo, potrebno je da igramo više dobrih utakmica u kontinuitetu. Ima još vremena, nadam se da ćemo uspeti da popravimo dosta toga i što se tiče treninga i što se tiče psihologije", rekao je Terzić posle poraza u Makau.

Za plasman na završni turnir u Japanu, odbojkašicama je bila potrebna pobeda protiv Južne Koreje uz povoljne rezultate na ostalim mečevima.
"Ekipa koja je izgubila sve šanse za ‘fajnal siks’ izgledala je motivisanije i igrala sa mnogo više energije nego mi, koji smo imali praktično sve u svojim rukama", dodao je Terzić.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice biće održano od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji.

Srbija će igrati u grupi B sa Brazilom, Turskom, Bugarskom, Kamerunom i Kanadom.

Izvor; Tanjug