Ovi momci su heroji


BEOGRAD - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da su igrači koji su na Svetskom prvenstvu do 23 godine u Brazilu osvojili srebro svojim odnosom prema zemlji i nacionalnom timu pokazali da su istinski heroji.

"Ovi momci su prvi heroji. Nisu samo bili emotivno ispražnjeni zbog prvenstva Evrope u Kopenhagenu, već i zbog ozbiljnih povreda, ali pokazali su da je reprezentacija iznad svega i da je ta tradicija odnosa prema ovom sportu izuezetna. Nadam se da će će i naredne generacije imati takav odnos", rekao je Kolaković na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

On je dodao da je ostala žal zbog poraza od Brazila od 3:2 u finalu SP.
"Prisustvovali smo velikom odbojkaškom takmičenju, prvom prvenstvu sveta za igrace do 23. godine. To je bila sjajna ideja da momke, koji nemaju previše prilika da u reprezentaciji prikažu svoje umeće, osim u našoj, i odlična priprema za naredne Olimpijske igre. Prvenstvo je bilo sjajno organizovano, igrali smo bolje iz dana u dan i ostala je žal zbog zlatne medalje. Poraz u finalu, međutim, može da ima dobru stvar, jer će da nas tera da naredna takmičenja igramo sa još većim ambicijama", rekao je Kolaković.

Vicešampione sveta na aerodromu dočekali su čelnici Odbojkaškog saveza Srbije (OŠ) na čelu sa predsednikom Aleksandrom Boričićem.