Nickelodeon HD, Nick Jr i MTV Live HD od 5. januara u platformi OSN


Viacom International Media Networks uskoro će pokrenuti tri nova kanala na bliskoistočnoj pay-TV platformi OSN. Nickelodeon HD, Nick Jr i MTV Live HD biće pokrenuti 5. januara 2015. S kanalom VH1, koji je od ranije dio platforme, OSN će imati ukupno četiri kanala Viacom-a. Od februara Nickelodeon HD i Nick Jr biće dostupni na dva jezika (engleskom i arapskom).

Dodavanje arapskog audio titla posebno je značajno jer će Nickelodeon biti jedini međunarodni dječji TV kanal dostupan na arapskom jeziku u MENA regiji; ekskluzivno u platformi OSN.


Raffaele Annecchino, izvršni potpredsjednik i generalni direktor za južnu Evropu, Bliski Istok i Afriku u tvrtki Viacom International Media Networks rekao je: "Ovo partnerstvo sa OSN pružit će idealnu priliku za VIMN da isporuči veliki broj zabavnih sadržaja u MENA regiji. Naši dječji i obiteljski kanali, Nickelodeon HD i Nick Jr., skupa s našim muzičkim kanalima MTV Live HD i VH1, stvaraju savršen balans i pružaju sadržaje koji privlače publiku u rasponu od predškolske do odrasle dobi."

Viacom kanali biće dostupni i online putem usluge OSN Play.

(broadbandtvnews / media-sat.net)