Bi-Bi-Si je pokrenuo pet novih FTA HD programa, čime je proširio svoju ponudu programa među kojima su BBC Three HD, BBC Four HD, BBC News HD, CBeebies HD i CBBC HD.

Ovi HD kanali su dostupni na Freeview HD, Freesat HD, YouView, Sky HD i Virgin Media platformi. Gledaoci nove HD programe takođe mogu da prate preko BBC iPlayer-a.
Na Freeview HD i YouView platformi BBC Three HD i CBBC HD će koristiti kapacitete nepostojećeg Bi-Bi-Sijevog HD multipleksa, koji pokriva većinu britanskih domova. BBC News HD, BBC Four HD i CBeebies HD će koristiti nove HD kapacitet za koje iz Bi-Bi-Sija tvrde da će pokriti 70 odsto britanskih domova do Vimbldona koji se održava u junu 2014.


HD verzije programa emitovaće isti sadržaj kao njihovi ekvivalenti standardne definicije. U Bi-Bi-Siju su saopštili da više od 50 odsto domaćinstava u Velikoj Britaniji imaju mogućnost da prate HD sadržaje, a do 2016. godine se očekuje da će 80 odsto domova moći da prate HD programe.

Bi-Bi-Si već emituje HD verzije programa BBC One, pokrenut 2010, kao i BBC One Scotland HD, BBC One Wales HD, BBC One Northern Ireland HD i BBC Two HD koji su pokrenuti u poslednjih 15 meseci.