FOX proslavio 20 godina rada



Fox International Channels je jučer u Beogradu proslavio 20 godina od osnivanja kompanije u društvu klijenata i poslovnih partnera. Slavilo se uz kostimirane junake serija koje se mogu gledati na FOX kanalima, uz 24Kitchen poslastice, ali i sjajni bend SoulFingers. Prije 20 godina su pokrenuti prvi internacionalni kanali i to u Južnoj Americi, a danas FOX predstavlja vodeće ime na međunarodnom televizijskom tržištu. Kompanija posluje na teritoriji regiona 5 godina i za to vrijeme je pokrenula 6 TV kanala. Prvo su predstavljeni National Geographic i Fox Crime, a ubrzo zatim FOX Life.

Par godina kasnije, pokrenuta su dva nova kanala – FoxMovies i 24Kitchen. Konačno, u oktobru prošle godine predstavljen je FOX, najnoviji i najuspješniji brend, koji se po rezultatima gledanosti često nalazi na vodećem mjestu među kablovskim kanalima.Fox International Channels se bavi razvojem, produkcijom i distribucijom više od 300 zabavnih, filmskih, sportskih i dokumentarnih kanala širom svijeta, na 48 jezika.

Glavni brendovi su FOX, FOX Sports, FOX Life i National Geographic Channel, a tu su i filmski kanali FoxMovies, FOX Movies Premium, Star Chinese Movies i Moviecity.Ovi kanali i njihove mobilne, nelinearne i HD varijante stižu do ukupno 1,6 milijardi domaćinstava širom svijeta.Pored toga, Fox International Channels posjeduje dva produkcijska studija i proizvodi hiljade sati programa za svoje kanale i treće strane. Kompanija svoje djelovanje fokusira na raznovrstan i visokokvalitetan sadržaj, namijenjen publici različitih starosti i interesovanja.

(teve.ba)