Novi, pametni mobilni telefon stigao nedavno iz poznate srpske kompanije


DOMAĆI proizvod - svetske performanse. Kompanija "Komtrejd" predstavila je nedavno na originalnom mestu, u Muzeju Nikole Tesle, svoj premijum telefon "tesla smartfon 9". Ispostavilo se da je mnogo truda, znanja i vremena uloženo u ovaj brzi uređaj sa fantastičnim Full HD ekranom, potpuno metalnim telom i čitačem otisaka prstiju najnovije generacije. Uz osmojezgarni procesor, 3GB RAM-a, čak 32 GB skladišnog prostora, sjajnu 13 MP Sony kameru, naprednu GPS funkciju, podršku za dve SIM kartice i 4G vezu, "tesla smartfon 9" nudi i vrlo primamljivu cenu za srpsko tržište.


Telefon odlikuju odlično optimizovani softver koji počiva na snažnom hardveru i obezbeđuje neometan rad, a karakteristične Tesla ikone i dodatni grafički materijali pružaju pravo zadovoljstvo pri upotrebi. Swift Key tastaturom poboljšana je podrška za kucanje na jezicima regiona, sa upotrebom aktuelne baze reči i izraza. Korisnici nisu ograničeni na unapred instalirane jezike, već po želji i potpuno besplatno mogu da instaliraju veliki broj dodatnih.

Pošto su mobilni telefoni često izloženi oštećenjima neophodna im je i dodatna zaštita. Zbog toga je za "tesla smartfon 9" obezbeđena praktična silikonska maska, ali i efikasna GorillaGlass zaštita ekrana u kombinaciji sa fabrički zalepljenom zaštitnom folijom, s obzirom na to da se radi o Full HD IPS ekranu sa odličnom reprodukcijom boja, automatskim prilagođavanjem osvetljenja i neverovatno oštrim prikazom.

Proizvođač telefona je mislio i na bezbednost. Kao još jedan premijum dodatak postoji i čitač otiska prsta koji će se aktivirati i otključati telefon za samo 0,2 sekunde. Senzor registruje otisak u opsegu dodira od 360 stepeni, a sa procentom tačnosti od čak 99,8 odsto. Ovoj funkciji pristupa se sa zadnje strane uređaja što omogućava prirodan položaj prstiju pri dodiru.


KARAKTERISTIKA

* 3GB RAM-a i optimizovani Android Lollipop 5.1 operativni sistem

* Čak 32 GB prostora za skladištenje zahtevnih aplikacija i multimedijalnih sadržaja

* 5.2" IPS Full HD ekran sa Gorilla Glass 3 zaštitom.

* Čitač otisaka prstiju s opsegom prepoznavanja od 360 stepeni i aktivacijom telefona nakon samo 0,2 sekunde

* Čvrsto, otporno, lako i tanko telo od aluminijumsko-titanijumske legure.

* Moćni 64-bitni procesor sa osam jezgara, uz čak 3 GB RAM-a i 32GB prostora za snimanje podataka

* Izvanredna Sony 13 Mpix zadnja kamera za posebne trenutke i prednja 8 Mpix kamera.

* Podrška za dve SIM kartice I 4G SIM funkcija za najbrži pristup internetu.

* Cena modela u slobodnoj prodaji će biti 35.999 dinara.

Novosti