Najbolja kamera na mobilnom telefonu u 2015-oj


Od kada je lansiran Sony Xperia Z5 je pomerio standarde na polju kamera u mobilnim telefonima. Sa svojom zadnjom kamerom od čak 23 megapiksela ovaj model je proglašen za telefon sa najboljiom kamerom u 2015.-oj od strane čuvenog Doxomar web portala.

Ono što nas zanima je koji još telefoni mogu da stanu rame uz rame sa Sony Xperi Z5 i posluže nam da sa njima napravimo neke lepe fotografije?

Evo par modela koji mogu da u potpunosti da zadovolje ljubitelje lepih slika:


Kamera na iPhone 6S Plus

Iako ima samo 12 megapiksela kamera na iPhone 6s Plus uređaju je najbolji dokaz da nije sve samo u megapikselima. Ima nešto i u čipu, a i u softveru. Sistem koji stoji iza ove kamere je doveden do savršenstva, pa će vam tako slike biti jasne,oštre i sa realnim bojama čak i pri slaboj svetlosti. Optički stabilizator, koji samo iPhone 6S Plus model ima, pomaže da se otklone sve nesavršenosti koje nastaju kada se pravi “slika iz ruke”. Super brz auto-fokus pomaže da uvatite gotovo svaki trenutak, a ova opcija će vam pomoći da imate dobre slike čak i kada nema puno svetlosti. Naravno, ne zaboravite na slefije koje pravi prednja kamera. Oni će biti odlični sa osvetljenjem koje dobijate sa displeja koji se pretvara u blic čim se za to ukaže potreba.

iPhone 6S Plus pravi sjajne fotke. Imajte na umu da ova pravila ne važe za iPhone 6S koji ima nešto slabiju podršku za kameru. pa od ovog modela nemojte očekivati opisane performanse.


Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge kamera

Pošto ova dva modela imaju identične kamere, zajedno ćemo ih predstaviti. Nepotrebno je reći da je sa ova dva modela Samsung svoju kameru doveo do savršenstva. Rezolucija od 16 megapiksela, autofokus koji sam detektuje objekte, optički stabilizator i BSI senzor su samo neke od karakteristika ovih kamera. Slike koje ćete dobiti su oštre, jasne i veoma žive, tako da vam Smasung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge u potpunosti mogu zameniti fotoaparat i pomoći vam da uhvatite sve zanimljive trenutke u vašem aktivnom životu.

Iako pri slabom osvetljenju vaše slike neće biti savršene (neće biti potpuno jasne) ipak će moći da zadovolje osnovne standarde kvaliteta. Nemojte biti cepidlaka, pa prihvatite i poneku “lošiju” fotku.


Google Nexus 6P kamera

Da, moguća je zabuna, ali hajde da odmah razjasnimo:

- Google Nexus 6P je izašao ove godine u oktobru i proizvodi ga Huawei,

- Google Nexus 6 je izašao prošle godine u novembru i proizvodi ga Motorola.

Iako imaju puno zajedničkih karakteristika ova dva modela imaju i nekoliko razlika. Jedna od tih razlika je i kamera -kamera na Google Nexus 6P uređajima je vidno bolja.


Rezolucija kamere koju Google Nexus P6 ima je 12.3 megapiksela. Pored toga tu su i laserski autofokus, LED blic, stabilizator slike, opcija prepoznavanja lica, geo lokacija i podrazumevani softver za obradu slika. Sve ove karakteristike omogućeće vam da imate slike koje su izuzetno oštre i detaljne, sa fokusom koji radi besprekorno u svim uslovima. Ako je neophodno da upotrebite blic boje na vašim slikama će ostati verodostojne i na njima neće biti previše beline.


Kamera na LG G4

LG G4 je jedan od najuspešnijih modela lansiranih u 2015-oj, a tome je pored visoke elegancije i dobrih performansi doprinela i odlična kamera. Rezolucija od 16 megapiksela, laserski autofokus, optički stabilizator slike, mogućnost da se u isto vreme snimaju video snimci i fotografije i još mnogo naprednih funkcija čine kameru na ovom uređaju veoma moćnom. Pored sjajne zadnje kamere LG G4 je bio prvi model koji je i prednjoj kameri dao na važnosti i podigao joj rezoluciju na 8 megapiksela što mu je donelo titulu ultimativnog selfi telefona.

Zanemarljiva mana koju možete da primetite na slikama sa ovog uređaja su presaturisane boje na fotografijama, naročito onim koje pravite po vedrom i sunčanom danu.

Sony Xperia Z3+ kamera

Svi smo mi znali za Sony kamere mnogo pre nego što smo se upoznali sa Sony pametnim telefonima, pa zbog toga ne iznenađuje činjenica da Sony telefoni imaju odlične kamere. Model Sony Xperia Z3+ se nije baš proslavio, ali mu jedno moramo priznati – ima odličnu kameru. Uz pomoć rezolucije od čak 20,7 megapiksela i Sonijevim CyberShot i Handycam tehnologijama imaćete odlične slike u svim uslovima. Utisak može da pokvari loš podrazumevani softver za kameru, ali srećom to na najnovijem Sony Xperia modelu nije problem.

Napravili smo pun krug od Sony Xperia Z5 do Sony Xperia Z3+ modela, pa se logično nameće zaključak – Sony pravi najbolje kamere za pametne telefone. Ali, ako niste ljubitelj Sony modela, imate veoma dobar izbor jer ni druge kompanije ne zaostaju.

mobilnishop.com