Povoljan telefon koji ima sve što vam treba



Premijera na MONDU - predstavljamo vam Huawei G Play, model srednje klase koji ima povoljnu cenu i dobre karakteristike.

Tokom boravka u Kini, u Huawei kompaniji, imali smo priliku da prvi put vidimo novi Huawei G Play smartfon baziran na Androidu, koji je tek najavljen. Huawei bi trebalo ovaj telefon na svim tržištima da predstavi uskoro, a prodavaće se i kod nas, kao što su G7, G8 i drugi modeli ove popularne Huawei serije.


Huawei G Play je smartfon namenjen mladima, modernog i reljefastog dizajna (zadnja maska je i u boji), koji ima sve neophodne opcije za dobru zabavu, ali i nesmetano funkcionisanje telefona. Pokreće ga 64-bitni Huawei Kirin 620 čipset sa novom generacijom A53 procesora na 1.2 gigaherca (osam glava), 2 GB RAM, 8 GB memorije (proširive microSD karticama) i LTE veza. Android je nešto stariji, KitKat 4.4, ali se po pokretanju učitava Lollipop sa EMUI 3.1 operativnim sistemom od Huawei kompanije.

Kamera je Sony BSI, rezolucije 13 megapiksela sa jednom Led blic lampicom, dok je prednja rezolucije pet megapiksela sa opcijom za ulepšavanje selfija. Telefon ima velik ekran dijagonale 5.5 inča (14 centimetara), Full HD rezolucije (1.080 x 1.920 piksela, 401 ppi), IPS matrice i detekcijom nekoliko dodira odjednom.

Telefon bi trebalo da košta između 150 i 200 dolara na početku prodaje, koja će startovati oko novogodišnjih praznika u najvećem delu sveta. Ovaj telefon najbliži je "rođacima" iz Huawei familije, i to modelima Honor 4C, Honor 4X i Honor 6 Plus. Detaljnije specifikacije pronaći ćete u galeriji s početka teksta, gde ćete videti i zlatni i crni Huawei Watch model.

Autor: mondo.rs, Marko Čavić