Lenovo preuzeo Motorola Mobiliti od Gugla


Kompanije Lenovo i Gugl objavile da je završeno preuzimanje Motorola mobiliti jedinice od kompanije Gugl, čime je Lenovo pozicioniran kao treći najveći proizvođač smart telefona u svetu


KALIFORNIJA - Kompanije Lenovo i Gugl danas su objavile da je završeno preuzimanje Motorola mobiliti jedinice od kompanije Gugl, čime je Lenovo pozicioniran kao treći najveći proizvođač smart telefona u svetu, a vrednost transakcije je oko 2,91 milijardi dolara.

Iznos od 2,91 milijardu dolara može biti predmet određenih korekcija, a uključuje približno 660 miliona američkih dolara isplaćenih u kešu, kao i 519.107.215 novoizdatih običnih akcija kompanije Lenovo, čija ukupna vrednost prelazi 750 miliona dolara i oko 4,7 odsto ukupnog akcijskog kapitala kompanije Lenovo.

Preostalih 1,5 milijardi dolara biće isplaćeni kompaniji Gugl u formi trogodišnjih obveznica.Prethodno joj je isplaćeno oko 228 miliona dolara u kešu.

Lenovo će upravljati kompanijom Motorola kao kompanijom u svom vlasništvu, sa sedištem u Čikagu. Završetkom ovog preuzimanja, Lenovo će preuzeti i 3.500 zaposlenih širom sveta - od čega 2.800 u SAD, koji dizajniraju, osmišljavaju i pružaju korisničku podršku za izuzetne Motorola uređaje.

Izvor;Novosti