Telefon s providnim ekranom postaje stvarnost

Prvi smartfon s prozirnim monitorom korisnicima omogućava upravljanje s obe strane



Seul - Inovativno.

Južnokorejska kompanija „Samsung“ osmislila je patent za smartfon telefon koji će biti potpuno proziran poput stakla, a omogućiće korisniku da ga kontroliše i spreda i sa zadnje strane. Nova tehnologija tako će omogućiti da se uređaj koristi a da prsti ne blokiraju ekran. Na tržištu bi revolucionarni proizvod trebalo da se pojavi u narednih godinu dana.

Korisnici transparentnog telefona moći će prvi put u istoriji da kontrolišu video-snimke bez blokiranja ekrana, a neke njegove funkcije biće dostupne s obe strane, dok će druge biti rezervisane samo za dodir prednjeg ili zadnjeg dela monitora telefona. Isto tako, mogućnost pomeranja različitih fajlova unutar foldera podrazumevaju istovremeno korišćenje obe strane ekrana, što još više proširuje mogućnosti tog aparata.

Softverske primene revolucionarnog ekrana svakako će promeniti način na koji aplikacije, pa i operativni sistem modernih telefona funkcionišu. Kontrolisanje programa sa zadnje strane sigurno će uskoro naći svoju primenu i u igricama za telefon, gde će samo mašta programera biti granica. Kad se telefon pojavi na tržištu, na njemu će već postojati određene funkcije koje su sad ljudima potpuno nepoznate, ali će se nova tehnologija nakon toga ubrzano širiti i pronaći sve veću upotrebu prozirnog ekrana.

Posebno interesantna karakteristika novog transparentnog telefona prikazana je na patentu, a podrazumeva fotografisanje jednostavnim pokretom prsta koji nije isti kao na sad poznatim mobilnim uređajima.

Činjenice

- upotrebom sa zadnje strane, moguće je kontrolisanje video-zapisa bez blokiranja slike
- novi ekran omogućiće trodimenzionalni raspored foldera
- olakšaće se manipulacija fotografijama i drugim medijima
- upotreba telefona biće bezbednija zbog duple šeme za otključavanje