Kako izabrati pouzdan traktor?


Ford, Case IH, Massey Ferguson, John Deer, New Holland, Kubota, White, Allis-Chalmers, i lista se nastavlja. Zajedničko im je da svi misle da je njihov proizvod najpouzdaniji. A koji od njih je zapravo najpouzdaniji? Potrošači imaju svoje omiljene brendove, ali kad su u pitanju polovni traktori, bitno pitanje je koji od ovih brendova je najpouzdaniji, sa najjeftinijim održavanjem i delovima.


Kada je u pitanju kompaktni traktor ispod 40 hp, ništa ne može prevazići Kubotu. Početni troškovi možda nisu najmanji, ali na duge staze, može biti jeftinije imati Kubotu, nego bilo koji drugi traktor. Kubota nudi pouzdan, high tech traktor. Delovi za odrzavanje traktora se mogu lako pronaći. Kubota je godinama vodeći brend u kategoriji kompaktnih traktora i ima kvalitetnu i dobru ponudu, kako novih tako i polovnih traktora. Ipak, u kategoriji iznad 40 hp, Kubota se ne moze upoređivati sa brendovima kao što su Ford, Case, Massey Ferguson, John Deere i New Holland. Njihovi traktori su lakši i time nepouzdaniji od drugih brendova.

Veoma je teško odrediti ko je vodeći brend u industriji traktora. Svaki brend prolazi kroz faze uspona i padova. Massey Ferguson je imao najpouzdaniji inovativni traktor 1965.godine. Čak i danas, 100 serija je održalo kvalitet. Na osnovu zaključaka u Vodiču za najbolje kupovine poljoprivredne opreme iz 2008.godine, 165 serija je prodato po prosečnoj ceni od $1,750 do $4,800, 175 serija j eimalo cenu od $1,900 do $9,500, i 180 serija je imalo cenu od $1,600 do $7,000. John Deere je 1966. godine prevazišao svoje konkurente “izbacivši” 20 novih serija. Model Power Shift je počeo da se pravi u dve verzije – 3020 i 4020. U Evropi je John Deere bio vodeći proizvođač traktora godinama i poznat je po održavanju vrhunskog kvaliteta. Fordovi modeli 4000 i 5000 su bili teški i ekonomični traktori. Međutim, noviji modeli Ford-a imaju veći kapacitet i nosivost. Prenos 8×2 je bio veomatežak i skoro ne uništiv, ali proemna brzina nije bila idealna. Noviji modeli Ford-a imaju prenos 8×8 što čini traktor mnogo lakšim za upotrebu. Oni nude veću nosivost i bolje performance.

Svaki prodavac će Vam dati dobar razlog zašto treba kupiti njihov traktor. Realno, svaki od njih ima dobre i loše argumente. Ono što je zajedničko svima je da će se nekada neminovno pokvariti, pogotovo ako nisu dobro održavani. Najbolje možete na osnovu svog iskustva odrediti traktor koji je najlakše popraviti, i za koji je najlakše pronaći delove. Bez obzira da li izaberete traktor u plavoj, crvenoj, narandžastoj boji, drugoj plavoj ili drugoj crvenoj – na kraju je ipak najbitnija funkcionalnost traktora. Koji traktor ćete izabrati, zavisi od toga za šta ćete koristiti traktor in a kakvom terenu.

Na [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] možete pronaći najveći izbor polovnhi traktora za prodaju u Evropi. Najveći i najpoznatiji brendovi krstare ovim sajtom i možda će neki od njih doći i do Vas!