Napravite sami višenamenski, okrugli stalak i ulepšajte sebi i dragim prijateljima popodnevnu kafu ili romantičnu večeru.
Za stalak vam je potrebno:

- dva okrugla tanjira i šoljica,
- metalni šipka sa navojima prečnika 8 mm,
- 6 matica prečnika 8 mm,
- 6 metalna prstena prečnika 8 mm.Zatražili smo od stakloresca da nam probuši rupe na sredini tanjira i u dnu šoljice, kako bismo provukli šipku kroz njih.Metalna šipka bi trabala da bude dužine oko 30 cm.Na donjem kraju štapa stavimo jedan tanjir koji je veći, odozgo dolazi jedan metalni prsten a ispod tanira navijemo maticu, pri čemu vodimo računa da tanjir ne pukne, posebno ako se radi o tanjem tanjiru. Zatim, negde na sredini šipke navijemo još jednu maticu, preko čega dolazi i drugi, manji tanjir, a odmah preko i drugi metalni prsten.
Na vrhu našeg stalka postavimo šoljicu i dobro je zavijemo. Veoma jednostavno i brzo, ne košta puno a dobili smo efektan i koristan detalj na kome možemo poslužiti razno voće, pecivo, kolače… Možda bi još interesantnije bilo da smo koristili posudje u boji, sa zanimljivim dezenom, umesto ovog belog. Probajte vi!Budite kreativni, u gornjoj šolji možete naliti vosak pa napraviti sveću, koja će uveseliti i osvetliti romantične noćne sedeljke. Stalak je dovoljno veliki da u njega stavite sve što vam je potrebno, bilo za popodnevnu kafu ili jutarnji čaj, koji ćete u miru popiti pokriveni senkom nekog drveta, dok udišete sveži, jutarnji vazduh. Razmazite sebe, zaslužili ste to!