Uzak struk - bolji seks


Vitkost ženskog struka pozitivno utiče na muškarčevu seksualnu funkciju i na samo zadovoljstvo seksom. Škotski naučnici saopštili su i da određeni procenat muškaraca mršavije žene rangira kao atraktivnije.


Razlog može i biti činjenica da smo u evolutivnom smislu programirani da ljude s viškom kilograma povezujemo s povećanim rizikom od zdravstvenih problema.
U istraživanju je učestvovalo 700 muškaraca od 35 do 65 godina, a rezultati su pokazali kako oni koji imaju najmanje problema sa seksom imaju mlađe partnerke koje imaju uži struk. Osim toga, ti muškarci su isto tako bili i seksualno zadovoljniji.


Najzanimljivije objašnjenje je da to su vitkije žene seksualno privlačnije muškarcima, što rezultira češćim seksom, jačim erekcijama i većim zadovoljstvom. Takvi podaci ne začuđuju, s obzirom na uticaj prirodne selekcije. Popunjenost i jača konstitucija evolucijski, a negde i kulturološki, ukazuje na dobro zdravlje i plodnost - kaže Stuart Brody, profesor psihologije na Univerzitetu u zapadnoj Škotskoj.

Međutim, slično pravilo važi i za muškarce. Naime, naučnici su otkrili kako muškarci sa širim strukom doživljavaju manje seksualnog zadovoljstva.