O seksu

Seks je po prirodi ljubavni cin, posledica ljubavi medju partnerima.
Na zalost, sve je vise seks posledica nasilja, sredstvo za zaradu, nacin da se postigne neki cilj lakim i zaobilaznim putem. Kakva je licnost, covek , kakav um ima recimo profesor u poodmaklim godinama, koji prihvata izazove i upraznjava seks sa svojim ucenicama, studentkinjama, za uzvrat da ta devojka dobije samo bolju, prolaznu ocenu?
Kakav je covek, koji vrsi seksualno nasilje nad decom (devojcicama, decacima), kakav je to roditelj koji seksualno zlostavlja svoje dete?
Dali postoji opravdanje za takve monstrumske zlocine, za zlocin koji zauvek slomi mlado bice u razvoju, unisti buducnost detetu. Psiholozi i sociolozi se desetljeca bave tim dogadjajima, pravi razlozi retko budu otkriveni i shvaceni.
Pomracenje uma, dusevna nestabilnost, alkoholizam i droge, dovode do ludila, a posledice su katastrofalne.Seks je postao malte ne sve osim ljubavnog cina i uzitka.
Zdrav seks nije samo onaj u kojem se dvoje zastite raznim prezervativima, zdrav seks je jedino onaj koji je posledica ljubavi partnera , zrelih odraslih osoba i na dobrovoljnoj bazi.Sve ostalo je nemoralan i nezdrav seks, u kojem je jedno zrtva a drugo nasilnik.Svet je dotakao dno dna na moralnom polju, ljubav je zamenila sila, razvratnost je postala vrlina, cestitost i ljubav mana i sramota.Nemoralnost i razvratnost dovode neizbezno do samounistenja, a uvek je to najociglednije bas u ljubavnom porodicnom zivotu.
Cuvajte dusu od poroka, cuvajte ljubav, bez obzira kakva ona, i kolika bila, jedna mala mrvica ciste ljubavi u stanju je zapaliti svet, kao sto jedna mala sibica zapali celo selo.

Vesna Kosovka