Zasto su muskarci ludi za zenskim grudima?


Muškarci toliko fascinirani ženskim grudima zbog jednostavnog hormona koji se ispušta tokom dojenja


Leri Jung i Brajan Aleksander, koji su nedavno izdali knjigu "Hemija između nas: Ljubav, seks i nauka o privlačnosti", razdvojili su emotivne, biološke i kulturne razloge zbog kojih muškarci vole ženske grudi.

Autori veruju da su heteroseksualni muškarci toliko fascinirani ženskim grudima zbog jednostavnog hormona koji se ispušta tokom dojenja, a koji pomaže da se uspostavi jaka i čvrsta veza između majke i bebe, ali koja kasnije služi i da se stvori jaka veza između ljubavnika.

"Muškarci su jedini mužjaci među sisarima koje fasciniraju grudi u seksualnom smislu. Žene su jedine ženke među sisarima čije se grudi povećaju tokom puberteta, nezavisno od trudnoće. Mi smo također jedina vrsta u kojoj mužjaci maze, masiraju i oralno stimulišu grudi tokom predigre i seksa", rekao je Jung.

Istraživanje je pokazalo da stimulisanje grudi povećava seksualno uzbuđenje kod 82 odsto žena.

"Dečaci ne uče na igralištu da su grudi nešto za šta se treba da se interesuju. To je biološki i duboko usađeno u naš mozak. Zanimljivo je to da je naše istraživanje pokazalo da muškarci, ukoliko vide grudi ili čak nešto što samo asocira na grudi, kao što je grudnjak, nesvesno počinju da prave loše izbore", dodao je Jung.

Biolozi veruju da, pošto su grudi najvećim delom sačinjene od masnoća, to znači da je žena zdrava i da je dobar kandidat za rađanje djece.

Međutim, autori istraživanja veruju da je muška fasciniranost ženskim grudima nesvesna evolucijska težnja, koja nas tera ka stvaranju snažnih ljubavnih veza.