Od dobrog orgazma gubi se pamcenje


Produžava životni vek, a na vrhuncu seksualne moći može da traje i do 30 sekundiMuškarci koji dožive najmanje dva orgazma sedmično imaju dvostruko veće šanse da žive duže od proseka, potvrdila su istraživanja.

Osim što smanjuju stres i poboljšavaju fizičko i psihičko zdravlje, naučnici tvrde da 100 orgazama godišnje smanjuje smrtnost za 50 odsto i produžava život za tri do osam godina.

I muškarci glume

To da muškarci ne mogu glumiti orgazam, samo je mit. Ejakulacija i orgazam dve su različite stvari, a moguće je da muškarci dožive vrhunac i bez izbacivanja sperme. Ejakulacija je posledica nakupljanja seksualnog uzbuđenja koje uzrokuju zatezanje mišića oko žlezda prostate. To zatezanje i opuštanje mišića izaziva izbacivanje sperme.

Traje čak i 30 sekundi

Muškarci seksualni vrhunac dosežu početkom 20-ih. Tada je njihova želja najveća, a orgazmi najintenzivniji. U tom razdoblju mogu i po nekoliko puta na dan, a orgazam može da traje i do 30 sekundi.

Gubljenje pamćenja

Jak orgazam kod jačeg pola može da izazove prolaznu globalnu amneziju, odnosno privremeni gubitak pamćenja. Intenzivan orgazam povećava pritisak u mozgu i uzrokuje gubitak pamćenja koji može trajati od 12 do 24 sata.